Нардеп Рибак плагіатить і піариться на дорожніх ініціативах нардепа Бурбака

Нардеп Рибак плагіатить і піариться на дорожніх ініціативах нардепа Бурбака

14.01.2016, 11:00

Народний депутат Іван Рибак визнав правильність державницького підходу свого колеги народного депутата Максима Бурбака до вирішення проблем Буковини.

Під час позачергової сесії Чернівецької обласної ради нардеп Іван Рибак фактично слово в слово повторив пропозицію нардепа Максима Бурбака щодо необхідності використати кошти митниці, які надійдуть до бюджету у рамках експерименту внаслідок перевиконання планових надходжень, для ремонту місцевих доріг. Попри те, що раніше ні міжфракційна група "Буковина", до якої входить Іван Рибак, ні голова групи нардеп Оксан Продан не були поміченні у лобіюванні і захисті саме такого державницького підходу.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Оксана Продан більше шкодить, ніж допомагає буковинським дорогам

Водночас на самому початку свого виступу перед депутатами облради нардеп Рибак традиційно спробував завести рака за камінь розповідями про якісь «таємні речі», нібито  закладені у Держбюджеті на 2016 рік, які стосуються Буковини. Так ніби у бюджеті щось може бути  сховане від депутатів. Інша річ якщо вони неналежно виконують покладені на них виборцями обов'язки і не читають роздані їм документи. Насправді зміни були внесені у Бюджетний кодекс.  

Мова про дорогу Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига, яка, як відомо, має ремонтуватися за рахунок перевиконання планових надходжень на нашій митниці. Дорога ще не закінчена. У перехідних положеннях, як зазначив Іван Перович, вночі перед прийняттям бюджету з’явився пункт, який дає право голові ОДА формувати вичерпний перелік об’єктів, які можуть будуватись, ремонтуватись за ці кошти, за погодженням з центральним органом виконавчої влади, Службою автомобільних доріг. Наразі мова про 130 млн. грн. 

Залишаючи  поза  увагою цей некоректний випад, можемо констатувати, що решта виступу звелася фактично до переказування багато разів сказаного народним депутатом України Максимом Бурбаком

Іван Рибак звернувся до голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука з проханням включити в цей перелік дорогу Т2601 Чернівці – Вижниця – Путила – КПП «Руська», яка знаходиться в найгіршому стані сьогодні в Чернівецькій області. Всі мости, які ведуть до селища Путила, по суті не функціонують для вантажного транспорту. Ми маємо економічний колапс у Путильському районі. І треба підтримати цю пропозицію, – зазначив Іван Рибак.

Принагідно тут варто згадати, скільки списів поламали навколо фінансування ремонту доріг за кошти митниці. І як деякі буковинські нардепи пожертвували чернівецькими дорогами через самопіар і політичні ревнощі. Тоді саме голова групи "Буковина", народний депутат України Оксана Продан брала участь у роботі комітету, де перед вирішальним голосуванням парламенту зняли поправку її колеги народного депутата Максима Бурбака. Хоча поправка містила конкретний перелік доріг, на ремонт яких потрібно першочергово витратити кошти митниці. Це траси Житомир-Чернівці, Чернівці-Вашківці-Путила, де немає моста, стара дорога на Заставну – Чернівці-Заставна.

–        Я сподівався, що народні депутати – члени міжфракційного об’єднання «Буковина» – справжні патріоти краю і розуміють всі ці речі, – коментував цю та інші "дорожні історії"  народний депутат Максим Бурбак. – Натомість під час розгляду цих пропозицій у парламенті голова об’єднання Оксана Продан  знову почала говорити про те, кошти треба спрямувати на дорогу від Снятина до Мамаївців. Туди, де вже стоїть новий асфальт. Не знаю, може колега пересувається лише чартерними літаками, бо якби поїхала бодай раз тією дорогою, то побачила, що вона давно зроблена. Дякуючи патріотам в лапках з групи «Буковина» за кошти зароблені Чернівецькою митницею в рамках експерименту маємо робити дорогу Снятин–Івано Франківськ. Щиро дякую за таку підтримку! Хоча ділянка від Снятина до Івано-Франківська – це не наш клопіт. На неї виділялися державні кошти. А якщо там дороги немає, то нехай це з’ясовують ті, кому слід, як були використані кошти Єврорегіону. А ми маємо думати  як з розумом, згідно чинного законодавства,  використати ці кошти на користь нашої Чернівецької області, - резюмував 27.12.2015 р.  нардеп Максим Бурбак.

І свого слова Максим Бурбак, як видно з виступу його колеги народного депутата Рибака, таки дотримав. Механізм залучення коштів для потреб області було знайдено. Тепер саме час декому плагіатити і піаритися на чухиж здобутках. Це й непорядно шпиняючи при цьому уряд. 

Депутат облради і «головний митник Буковини» Микола Салагор поінформував, що за 4 місяці після вступу в дію того «дорожнього» закону вдалося перевиконати визначений план на 260 млн., 50% з яких мають йти на будівництво доріг.

Салагор зауважив, що ОДА зверталась до столиці з проханням дозволити використовувати ті кошти з перевиконання на митниці і на місцеві дороги, тому що соромно за дорогу на Порубне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салагор дасть на ремонт доріг 100 мільйонів гривень

У прикінцевому слові на позачерговій сесії обласної ради голова Чернівецької ОДА Олександр  Фищук пообіцяв, що всі пропозиції щодо ремонту доріг області будуть ретельно вивчені і на підставі цього ухвалюватимуться збалансовані рішення. 

Частково використано матеріали  http://www.fakty.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (8)

Скільки би, пане Юрій, ви не "розповідали" нам про бурбака і його досягнення, ми вже всі так наситились ним, що аж тошно. ( даруйте за помилку)

avatar

Юрій

14 січня 2016 10:08

Найкращий інформаційний сай Буковини. 

avatar

Ккк

14 січня 2016 10:24

Агов, фішерівці! йдеться тут не про бурбака, а про вашого патрона, справді ні на що не здатного, як лише займатися плагіатом і гнати пургу, від якої стає прикро за цього туповатого нардепа рибака і тих, хто його висунув і обрав. Чого він вискочив на трибуну облради? у черговий раз зганьбив себе і "солідарність". Про ці дороги вже сто разів говорено до рибака, який раптом прокинувся і видає очевидні і усім давно зрозумілі речі як про своє велике осяяння. Що взагалі корисного зробив рибак у парламенті? Нічого. Бо не здатен.

avatar

Тому, хто ка-ка-ка

14 січня 2016 11:08

Не стаття, а просто подарунок Бурбаку на день народження. 

avatar

Андрій

14 січня 2016 11:29

шо рибак шо бурбак..... "великі патрійоти"....

avatar

"прихильник"

14 січня 2016 12:54

Рибцю сургус

avatar

Kozak

14 січня 2016 13:48

В порівнянні з дамою,  Рибак таки щось робить для Буковини. А для Чернівців вона буде лобіювати вирішення питать тільки в разі обрання секретарем міськради Продана чи його однопартєйця.

avatar

!!!

14 січня 2016 14:07

Пане депутат Рибак коли ви покажете своє рильце в Сторожинці до вас море запитань про ваші обіцянки і чим ви займаєтесь бо від вашої роботи як з віслюка молока.Так дорогой бери свого бурбака та за шнурок того клапаухого яцика і межи люди у нас море питань до вас.Так перше поміняймося пенсіями і зарплатами з вашими родичами і вами щоб ви зарази прожили на ці гроші і платили за газ і всі ком.послуги а не сиділи в кабінетах і пики свої наїдали на наших мозолях сюда морди люди чекають чи ви чекаєте поки ми самі вас не витянем на двір.Хлопці тоді ми вам все повідриваєм що нижче пупца бо з евнухів більше було толку чим з вас.Опустіться на землю бо потім пізно буде так люди довго терпіти вам не будуть такщо міняйте свої рильця і ідіть до нас бо потім буде пі.......ц.

avatar

Kozak

14 січня 2016 14:11