Малишевський та Кобевко на правильному шляху: заступник глави МОЗ організував корупційну схему зі збору грошей з хворих пацієнтів за проведення операцій

Малишевський та Кобевко на правильному шляху: заступник глави МОЗ організував корупційну схему зі збору грошей з хворих пацієнтів за проведення операцій

08.07.2016, 14:27

КИЇВ. 8 липня. УНН. У прокуратурі міста Києва підтвердили, що у ніч на п'ятницю при спробі отримання хабара затримали одного з заступників міністра охорони здоров'я. Про це йдеться у повідомленні прокуратури Києва у Facebook, передає УНН.

"Як повідомив прокурор міста Києва Роман Говда, сьогодні вночі завершилася тривала антикорупційна операція з викриття системного хабарництва за участі високопосадовця міністерства охорони здоров'я України. Так, слідчим управлінням прокуратури міста Києва спільно з співробітниками ГУБКОЗ СБ України затримано "на гарячому" заступника міністра охорони здоров'я України", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що вказаний посадовець створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості в подальшому здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операцій в Олександровській лікарні Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецькі лікарні деруть з пацієнтів мільйони: більшість благодійних внесків зникають, - дослідження

В онкодиспансері черговий скандал: пацієнтка скаржиться на лікаря за вимагання коштів на так звану "безплатну медицину"

Виписав "медичного непотребу" на тисячу гривень, вимагав ще 2 тисячі для себе та відмовився оперувати (ВІДЕО)

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що його і генпрокурора Юрія Луценка шокувала особливо цинічна схема незаконного збагачення заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина Про це він заявив на брифінгу, передає  depo.ua.

"Займався поборами, причому робив він це з особливим цинізмом. Коли ми з генпрокурором ознайомилися з матеріалами справи, ми були шоковані тим, чим аймався заступник міністра охорони здоров'я. Хабарництво було побудоване таким чином, що лікарі одного з відділень Олександрійської лікарні, яку він раніше очолював, збирали гроші з хворих пацієнтів за проведення операцій", - сказав глава СБУ.

"Наразі заступника міністра та його спільника затримано в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України", - додається у повідомленні.

Зазначається, що тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення вказаним особам про підозру.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням прокуратури Києва.

Как заявил генеральный прокурор Украины Юрий Луценко, задержанный за взяточничество заместитель министра здравоохранения Роман Василишин отказался от дачи показаний, но у правоохранителей есть доказательства его незаконной деятельности.

"Это была группа сообщников. И.о. министра охраны здоровья Василишин, который до этого руководил Александровской больницы, представил коллективу эту больницы уроженца Донецка Юрия Серняка, который занял пост директора Урологического центра этой больницы и лично распределял врачей на операции, за каждую из которых врачи требовали деньги у пациентов и сдавали Серняку. Серняк эти деньги аккумулировал и раз в неделю от 50 до 100 тыс. грн получал заместитель министра", - сообщил Луценко на совместном с главой СБУ Василием Грицаком брифинге в Киеве.

По словам Грицака, Василишин организовал схему, по которой врачи одного из отделений Александровской больницы (Киев), возглавляемую им ранее, должны были собирать с пациентов деньги за проведение операций. Кроме того, был задержан посредник. "Всего во время задержания и проведения обысков нами изъято более 50 тыс. долларов, 320 тыс. грн и другие доказательства преступной деятельности этих лиц", - сказал глава СБУ.

Он добавил, что Василишин был задержан в ходе получения пятой взятки.

Премьер-министр Украины Владимир Гройсман заявляет об отстранении заместителя министра здравоохранения Романа Василишина, задержанного на взяточничестве.

 "Мы приняли решение его отстранить от должности, что является абсолютно логичным после того, что случилось", - сказал Гройсман на брифинге в пятницу в Киеве.

1


КОМЕНТАРІ (4)

a причем здесь Шариковы и Швондеры?

avatar

08 липня 2016 13:06

Не дамо малижо-кобєвкам організовувати корупційні схеми !!!

avatar

Точка

08 липня 2016 18:01

А вьі поднимите доккументьі сколько раз в году под предлогом доставки расходньіх материалов Ушаков регулярно  ездил в комадировки в Киев особенно в 2010- 2015 годах.  Теперь Вьі поняли почему областная больница самая, самая, самая...

avatar

Курьер

08 липня 2016 18:32

А вьі курьер, или стукачок грузчик поднимающий документьі, особенно в 2010-2015. Теперь понятно почему областная больница самая, самая, стукачей любителей много. Еще и чупакабра завелась, прям беда.

avatar

Черепичник

08 липня 2016 20:18