Кругова порука: Чернівецька міська рада двічі не проголосувала за припинення угоди з Гросу, який недоплачує за кавовий кіоск щонайменше 360 тисяч гривень оренди

Кругова порука: Чернівецька міська рада двічі не проголосувала за припинення угоди з Гросу, який недоплачує за кавовий кіоск щонайменше 360 тисяч гривень оренди

07.06.2023, 11:26

"Через «дружні» стосунки бізнесмена з депутатами міської ради за рішення в сесійній залі двічі не проголосували», - розповів Чернівецький міський голова  під час крайньої пресконференції. 

Кавовий кіоск, що розташований на території скверу поблизу центрального корпусу ЧНУ, наразі там розміщений незаконно, вважають у міській раді Чернівців. Проте депутати не підтримали рішення щодо розірвання договору з власником МАФу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Клічука хочуть організувати новий конкурс для Гросу: орендар земельної ділянки під літнім майданчиком у сквері перед резиденцією порушив правила і йому не продовжують договір оренди

Нагадаємо, наприкінці 2022 року, в МАФу, що розташований в оновленому сквері поблизу Чернівецького університету, закінчився договір оренди. Проте, за словами директора Департаменту урбаністики та архітектури ЧМР Андрія Тимофійчука, власник бізнесу ігнорував будь-яку можливість законно врегулювати підстави своєї роботи.

Як відомо, власником МАФу є товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна колективна фірма «Мігро». За даними платформи YouControl, кінцевим бенефіціаром фірми є місцевий чернівецький бізнесмен Михайло Гросу.

Як зазначив міський голова Чернівців Роман Клічук під час пресконференції, що відбулась 6 червня власник кіоску сплачує за оренду 36 тисяч гривень на рік.

«Власник вважає, що 36 тисяч є правильною ціною, він взяв його в оренду ще років 20 тому.  На сьогодні ця ціна є дуже малою для кіоска, який заробляє великі суми. Це не правильно. Ми повідомили власника, що угоду не продовжуємо, але через «дружні» стосунки бізнесмена з депутатами міської ради за рішення в сесійній залі двічі не проголосували», - зазначив міський голова.

Для порівняння Роман Клічук озвучив суму річної оренди, яку до міського бюджету зобов'язався сплачувати власник подібного кавового кіоска, розташованого поблизу стадіону "Буковина". Наразі вона становить 400 тисяч гривень на рік. Нескладно підрахувати, що у разі збереження попередньої ціни, власник "Сквера" у сквері біля резиденції недоплачуватиме до міської скрабниці щонайменше 360 тисяч гривень на рік. 

 

Відтак фахівці ЧМР звернулися із цією проблемою в суд.  

Джерело: сайт https://acc.cv.ua/

 



Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

  

1