'Класти асфальт у сніг є злочином', - нардеп Бурбак про невикористані 100 мільйонів

"Класти асфальт у сніг є злочином", - нардеп Бурбак про невикористані 100 мільйонів

08.02.2016, 13:57

Народний депутат буковинець Максим Бурбак вважає безвідповідальною заяву про те, що Чернівецька ОДА не використала 100 мфльйонів гривень, отриманих на дороги від митниці.

- Слова про невикористані 100 мільйонів вирвані з контексту, до таких заяв треба ставитися більш відповідально, - прокоментував molbuk.ua народний депутат. - Як колишній міністр я заявляю відповідально: класти асфальт у сніг — це злочин. Існують відповідні технологій, які не можна порушувати. Так ремонтувати дороги можна при середній температурі не нижчій за +5 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Оксана Продан більше шкодить, ніж допомагає буковинським дорогам

Міжфракційне об’єднання «Буковина»: один із пріоритетів на 2016 рік – продовження роботи з фінансування ремонту доріг області та інших інфраструктурних проектів

Керівник фракції "Народного фронту" у ВР нагадав, що ініціатива уряду про експеримент зі спрямування на дороги коштів від митниць, до якого саме завдяки М.Бурбаку було включено Чернівецьку область, почала працювати лише з вересня. Отримані кошти — а їх уже накопичилося 145 мільйонів гривень — зберігаються на казначейських рахунках облдержадміністрації і нікуди звідти не дінуться, бо експеримент діє до 2017 року. Отож кошти буде використано за призначенням.

Нардеп також нагадав, що процедура освоєння бюджетних коштів досить тривала — зокрема, оголошення і проведення тендеру займає два місяці.

- А класти асфальт у сніг я не дозволю, - сказав М.Бурбак. - Я розумію, що декому на Буковині дуже хотілося б "дорватися" до цих грошей і "поховати" їх у снігу, але цього не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салагор дасть на ремонт доріг 100 мільйонів гривень

Ремонт дороги Чернівці – Мамалига досі не відновили через фінансування

До кінця року на розвиток дорожньої інфраструктури митниця перерахує майже 100 млн. грн.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

До  "відома"    Бурбака,  гроші  від Салагора надходили  в ОДА  щомісячно   по 15-20 млн.  і  вже  на  жовтень  їх  було  до110млн.  За  цей  час  і  ДАЛЕКО  НЕ  В  СНІГ,  їх  можна  було  використовувати.  Тут  було  доста  часу  і  на тендери, і  на  роботу. На  Путилі  вже  8  років  не  ремонтуються  мости,  навіть  в той  час,  коли  ПАН Бурбак  був  Міністром.  Зараз,  маючи  такий  моцний  кулак  в  КабМіні  і  ПОКАЗУВАТИ  ЗЕМЛЯКАМ  ДУЛЮ,  то  є  злочин!     А  сьогодні,  зважаючи  на  м"яке  керівництво  в  області  і  вплив Бурбака-можна  рахувати,  що  гроші  "пакуються"  на  крадіжку!

avatar

М.Р.К. Чернівці

08 лютого 2016 12:22

Шоб ви собі знали, що тратити гроші на путилські мости не можна було. Постаралася Оксанка Продан. Закон дозволяв тратити ці гроші тільки на дорогу до Івано-Франківська. Куди вже і так закопали кілька мільйонів. А Бурбак якраз добивався, щоб гроші пішли на всі буковинські дороги. І так врятував їх від розкрадання. Бо тепер вже є поправка до закону, що їх може Фищук розписати разом з керівниками районів. Кому куди більше треба. Так що не свистіть, якщо не знаєте.   

avatar

До М.Р.К. Чернівці

08 лютого 2016 12:30

"У  семи нянек,  дитё без глаза..."!  Есть  такая  поговорка  и  ОЧЕНЬ   применима   к  Фищуку,  Пуршаге  и"керівникам  районів".  Уже  расследуются  дела  хищений  на  ремонте  дорог   с  их  участием!   Так  будет  и  с  этими.  Да  еще  предводитель-Бурбак. 

avatar

Таня

08 лютого 2016 13:12