Художник Полатайко вважає, що у Клічука злочинно підтримують російського агресора

Художник Полатайко вважає, що у Клічука злочинно підтримують російського агресора

15.06.2022, 23:51

Автор інсталяції перед радянським солдатом не визнає пояснень міської ради про причини її демонтажу та обурюється такому рішенню. Тарас Полатайко називає такі дії злочинними та такими, що підтримують рф.

Про це пише сайт https://acc.cv.ua/.

 «Зважаючи на обурення чернівчан руйнуванням пам'ятника жертвам військових злочинів рф (люди телефонують і пишуть в міськраду) сподіваюся, що міськрада сама зрозуміє злочинність своїх дій на підтримку рф і поверне на місце пам'ятник жертвам військових злочинів. Якщо ні, буду вважати це цілеспрямованою діяльністю на підтримку агресора. Пам'ятник вже був показаний на всеукраїнському марафоні новин. Діяльністю міськради зацікавилося BBC», - відповів Тарас Полатайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях невідомі прибрали побутову техніку перед радянським солдатом, яка символізувала мародерство росіян на війні

Аби з'ясувати, куди поділась інсталяція, журналісти Медіа агентства АСС звернулися у відділ комунікації поліції. Там кореспондентові повідомили, що не отримували звернень з цього приводу.

Проте, як з'ясувалось згодом, артоб'єкт прибрали комунальні служби міста, адже, за словами заступника міського голови Юрія Лесюка, автор отримав дозвіл від міської ради на одноденний захід. Про що, за словами заступника міського голови, знав, адже був повідомлений та написав заяву-підтвердження проведення заходу.

«Автор спочатку звернувся до нас з проханням провести акцію. Написав заяву. Проте йому ґрунтовно пояснили та повідомили, що через воєнний стан в країні Законом заборонено проводити довгострокові акції. Дозволені лише одноразові заходи.

Він погодився та особисто повідомив міську раду, що проводитиме захід, який триватиме з 12.00  до 13.00 12 червня на Соборній площі. 

Після того, як завершився наданий термін, речі з інсталяції прибрали комунальні служби.

Чому автор не оприлюднив усі надані документи ми не знаємо.

Щодо фотокопії документа управління культури - це внутрішній документ, вирваний ним з контексту. Під час підготовки відповіді автору до уваги брали лист управління культури. Це внутрішня процедура, він немає жодного відношення до автора, ситуації, що склалась та не адресований йому особисто», - пояснив Юрій Лесюк.

У міській раді журналістам надали копії відповідних документів.

Документ управління культури, на який посилається автор, також прокоментувала очільниця міського управління культури Юлія Сафтенко, яка зазначила, що управління самостійно не надає дозвіл на проведення заходів на міських локаціях.

«При підготовці відповіді береться до уваги інформація юридичного управління та управління культури. Управління культури було другим. Зауважу, що саме управління культури не надає дозвіл на проведення заходів на площах та інших локація міста, такий дозвіл формує юруправління. Ми прокоментували та висловили позицію управління культури, що ми підтримуємо сучасне мистецтво та не заперечуємо проти такої інсталяції. Остаточну відповідь автору надали юристи», - зазначила Юлія Сафтенко.

 Джерело: https://acc.cv.ua/ 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Разючий дисонанс з реальністю": на День росії у Чернівцях перед радянським солдатом встановили облиту кров'ю пральну машинку і іншу побутову техніку, яку рашисти крадуть з українських осель

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1