Запаранюк скоритив наполовину кількість Пунктів незламності на Буковині, а Лис і Зазуляк натомість відкрили аж два “Містечка Незламності” у Чернівцях

Запаранюк скоритив наполовину кількість Пунктів незламності на Буковині, а Лис і Зазуляк натомість відкрили аж два “Містечка Незламності” у Чернівцях

21.03.2023, 12:04

Практично одночасно зі скороченням загальної мережі Пунктів незламності у Чернівецькій області майже наполовину, за ініціативи народної депутатки України Олени Лис у Чернівцях додатково відкрили  аж два “Містечка Незламності”. 

Як пояснили у Чернівецькій ОВА, на Буковині частину Пунктів незламності перевели у режим «готові до відкриття». Таке рішення прийняли на засіданні комісії ТЕБ та ТНС у зв’язку з поліпшенням ситуації з електропостачанням і враховуючи покращення погодних умов та подальший прогноз підвищення середньодобової температури повітря.

Відтак з 15 березня 2023 року в області функціонує 131 Пункт незламності: 107 – в закладах органів місцевого самоврядування, 18 стаціонарних від Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Чернівецькій області, 1 – на залізничному вокзалі в м. Чернівці та 5 Пунктів незламності відповідального бізнесу.

Варто зазначити, що станом на 19 лютого на Буковині функціонувало 313 ПН, з яких 274 - в комунальних закладах, 33 ДСНС, 1 на залізничному вокзалі в м.Чернівці та 5 пунктів незламності відповідального бізнесу. 

У разі погіршення безпекової ситуації в енергетичній сфері, або через різке погіршення погодних умов, усі «готові до відкриття» Пункти незламності запрацюють. Оновлений перелік тут: http://surl.li/ezkrr

Водночас  за сприяння та ініціативи народного депутата України, голови Чернівецької обласної організації політичної партії “Слуга Народу” Олени Лис в Чернівцях відбулось відкриття двох “Містечок Незламності” на двох локаціях.

“Модульні будиночки були надані шведською урядовою агенцією з питань цивільної безпеки та екстрених ситуацій MSB. Пілотний проект стартував у місті Рівному і завдяки кропіткій співпраці з нардепом Дмитром Соломчуком вдалось додатково отримати 25 будиночків модульного типу і для Чернівців,” - розповідає Олена Лис.
 
Цієї кількості вистачило, аби облаштувати два містечка у двох найбільш заселених районах міста - одне на Гравітоні, інше – на провулку Ентузіастів.
 
“Містечко Незламності”, яке розташоване на Гравітоні має 15 модулів. Конструкції водонепроникні та мають вогнезахисне покриття. Будиночки утеплені, площа однієї кімнати - 17м2, в кімнаті комфортно розташується до 5 людей, наявні розкладні ліжка, матраци, подушки, постільна білизна. Передбачені і засоби обігріву - обігрівачі та дуйчики, та освітлення, що працює, як від сонячної батареї, так і від міського струму”,- повідомила народний депутат України Олена Лис.
 
У випадку повного блекауту будиночки можуть бути автономно під‘єднані до генераторів та продовжувати зігрівати людей. Також, в будиночках передбачені подовжувачі для зарядки гаджетів, як і від міського струму, так і від сонячної батареї.
 
Також, в “Містечках Незламності”, в подальшому, передбачені кімната - їдальня, кімната з гарячими напоями, дитяча кімната та пункт охорони містечка. В подальшому "Містечка Незламності" будуть передані ДСНС для використання в надзвичайних ситуаціях для мешканців краю.

 



Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1