'Є весь набір необхідних юридичних інструментів': Запаранюк звернувся до депутатів усіх рівнів припинити діяльність московської церкви на Буковині

"Є весь набір необхідних юридичних інструментів": Запаранюк звернувся до депутатів усіх рівнів припинити діяльність московської церкви на Буковині

05.04.2023, 19:54
Останні декілька днів в Україні ознаменувалися загостренням міжконфесійних відносин, сутичками вірян та гучними заявами представників УПЦ про «утиски». Не оминули такі події й Чернівецьку область. Як очільник краю, хочу висловити свою думку з цього приводу. 
 
Перш за все вкотре дякую нашим воїнам, які на передовій, в найзапеклішій боротьбі з агресором відстоюють незалежність і територіальну цілісність України. Завдяки їх мужності ми почуваємося у безпеці, можемо займатися звичними справами, відвідувати храми. Не словом, а ділом вони показують свою патріотичну, проукраїнську позицію. Жертвують власним життям заради своєї країни, заради усіх нас. Кожен Герой гідний найвищих почестей та християнського пошанування.
 
Тому НЕПРИПУСТИМО заборонити вхід в храм вірянам, котрі прийшли попрощатись із загиблим звитяжцем і, до речі, ще декілька років тому прийняли рішення про перехід до ПЦУ.
 
У таких ситуаціях надзвичайно важлива позиція органів місцевого самоврядування – як міського, так і обласного рівня. Сподіваюся, що депутати місцевих рад, що представляють різні політичні, сили покажуть на практиці одностайність, патріотичну позицію та ухвалять рішення, які дозволять в правовому полі припинити діяльність московської церкви, яка підтримує пропаганду окупанта.
 
В органів влади та місцевого самоврядування є весь набір необхідних юридичних інструментів для впливу на цей процес. Наразі чимало громад аналізують ситуацію щодо прав власності на приміщення та земельні ділянки.
 
Варто зазначити, що віряни можуть самостійно вирішувати – залишається їхня церква в юрисдикції УПЦ чи переходить до ПЦУ.
 
Нагадаю, що війна в Україні триває вже 9 років. Повномасштабне вторгнення – понад 400 днів. Проте наразі у Чернівецькій області 411 церков московського патріархату та лише 211 – Православної Церкви України.
 
Підтримка фінансування війни чи спільна боротьба за незалежність – вибір за вами, буковинці.
 
 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.
1