'Як рибку з'їсти й на палку сісти': Ляшко розривається між владою і опозицією

"Як рибку з'їсти й на палку сісти": Ляшко розривається між владою і опозицією

15.09.2015, 19:13

Про це на своїй сторінці у ФБ написав політолог Олег Медведєв. Таким чином він прокоментував результати голосування "про відставку найяловішого віце-прем'єра Вощевського", який в уряді представляв радикалів Ляшка. 

- Як рибку з'їсти й на палку сісти, вчиться у Ляшка. Перейшов в опозицію, проголосив про відставку найяловішого віце-прем'єра Вощевського, але в Раді сьогодні фракція радикалів чотири рази не голосувала за його резигнацію. Колег по опозиції підтримує Блок Януковича: допомогає Ляшкові зберегти Вощевського в Уряді. Ви, дядьку, або труси вдягніть, або хреста зніміть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині об'єдналися Партія регіонів та Радикальна партія Ляшка

ДОВІДКОВО:

Депутати не змогли звільнити  Валерія Вощевського з посади віце-прем'єр-міністра і пішли на обід. Спікер Володимир Гройсман тричі ставив на голосування проект постанови про звільнення Вощевського. Перший раз проект набрав 205 голосів, другий - 216, третій - 210 при 226 необхідних.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, за звільнення Вощевського не голосувала фракція Радикальної партії, від якої він був делегований в уряд і в зв'язку з виходом якої з коаліції написав заяву про відставку. Також не голосувала фракція Батьківщина.

Спікер Володимир Гройсман закрив ранкове пленарне засідання Ради і заявив, що депутати повернуться до голосування по відставці Вощевського на вечірньому пленарному засіданні, яке розпочнеться о 16:00.

Нагадаємо, Валерій Вощевський 1 вересня оголосив про свою відставку з посади віце-прем'єр-міністра у зв'язку з виходом Радикальної партії зі складу парламентської коаліції. Він був обраний в багатомандатному виборчому окрузі за списками Радикальної партії на позачергових парламентських виборах 2014 року.

Раніше сьогодні Верховна Рада з п'ятої спроби звільнила керівника апарату парламенту  Валентина Зайчука, який обіймав цю посаду з 2002 року.

1