Виконком Чернівецької міської ради  ще більше ангажують під Клічука

Виконком Чернівецької міської ради ще більше ангажують під Клічука

14.02.2023, 09:27

У Чернівцях планують виключити зі складу виконкому Оксану Драчковську та Віталія Ткачука. Їх можуть замінити заступники міського голови Василь Зазуляк та Ігор Крохмаль.

Про це йдеться в проєкті рішення, оприлюдненому на сайті міської ради.

У тексті йдеться, що Драчковська і Ткачук подали заяви. Оксана Драчковська у коментарі Суспільному розповіла, що подала заяву про припинення повноважень членкині виконкому через те, що з березня 2022 року разом з сином перебуває у Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Клічука продадуть земельну ділянку на Хотинській скандальному екс-депутату Білику, яку він орендував у запеклій боротьбі

Тримісячна фірма брата чернівецького депутата зібрала замовлень на понад 11 млн грн

Поки Другановський за 10 мільйонів забезпечував доставку генераторів у Чернівці соратник Зеленського назвав їхніх продавців безсовісними мародерами

У Чернівцях 31 генератор для тепловиків закуплять у фірми Другановського, якій менше двох місяців

"Я не можу фізично виконувати функції члена виконкому. Безглуздо бути у виконкомі, якщо ти не відвідуєш засідання", — каже Драчковська.

За її словами, це друга заява про припинення повноважень. Першу вона написала через те, що будівля міської ради не є доступною для людей на кріслах колісних.

"То був мій протест, через те що в міськраді досі нема ліфта. Попри те, що коли ми йшли на вибори, то всіляко декларували забезпечення доступності для людей з інвалідністю. Втім ця доступність досі не забезпечена", — розповіла Драчковська.

Ще один член виконкому, який подав заяву, — депутат облради від партії "За майбутнє" Віталій Ткачук. Замінити Драчковську і Ткачука можуть заступники міського голови з питань виконавчих органів влади Василь Зазуляк та Ігор Крохмаль.

Політолог Ігор Баб'юк у коментарі Суспільному розповів, що депутатські фракції мають право замінити членів виконкому, яких вони висунули. Зокрема, Драчковську висувала "Єдина альтернатива". Втім заміну Ткачука і Драчковської на заступників Клічука політолог називає "ангажованою".

"До виконкому зазвичай пропонують людей, які принаймні ззовні вважаються незалежними від міської ради. Ідея в тому, що виконком має критично дивитися на документи, які надходять на розгляд", — розповів Баб'юк.

Наразі до складу виконкому вже входять двоє заступників міського голови — Юрій Лесюк та Євгеній Маховіков. Загалом виконком складається з 13 членів.

Що відомо

Виконавчий комітет — це виконавчий орган міської ради, який утворюється міськрадою на строк її повноважень. Після закінчення повноважень ради виконком здійснює свої повноваження до формування нового складу.

Оксана Драчковська – громадська діячка та письменниця. У 2020 році балотувалася в депутати міськради від "Єдиної альтернативи", втім не була обрана. У грудні 2020 року стала членкинею виконкому.

Віталій Ткачук – депутат обласної ради від партії "За майбутнє". Раніше був депутатом облради фракції "Батьківщина", втім згодом його виключили з неї через підтримку кандидата від "Партії регіонів" Василя Ватаманюка на посаду голови облради.

Джерело: https://suspilne.media/384452-u-cernivcah-planuut-zaminiti-dvoh-cleniv-vikonkomu-novimi-stanut-zastupniki-miskogo-golovi/

 

 

BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua         

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS благодійним внеском. 

  

1