Відремонтувати 5 вулиць, тротуари і алею за 6 млн. грн: депутати міськради хочуть за чотири місяці зробити те, що не давали зробити три попередніх роки (+коментар Ірини Карімової)

Відремонтувати 5 вулиць, тротуари і алею за 6 млн. грн: депутати міськради хочуть за чотири місяці зробити те, що не давали зробити три попередніх роки (+коментар Ірини Карімової)

24.08.2018, 11:33

Депутати прийняли програму Комфортне місто. "За" проголосували 22 із 29 депутатів. Які вулиці Чернівців ремонтуватимуть. 

23 серпня відбулася позачергова сесія Чернівецької міської ради, під час якої були внесені зміни у фінансування ремонту доріг, що внесені до програми "Комфортне місто".

Виконуючий обов`язки керівника Департаменту ЖКГ міської ради Олександр Бурак наголосив, що ситуація із ремонтом доріг у місті критична: на сьогодні освоєно лише 5% коштів на капітальний ремонт і 55,5% - на поточний ремонт доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях не можуть використати 100 мільйонів гривень на ремонт доріг

Після обговорень депутати міської ради проголосували за змін до програми «Комфортне місто». Це дасть можливість розпочати роботу над об`єктами, за які проголосували. 

Отож, у 2018 році заплановано капітально відремонтувати проспект Незалежності, вулиці Щербанюка, І.Вільде, С.Бандери, Заньковецької, тротуари на Центральній площі та вулиці О. Кобилянської, а також центральну алею парку культури і відпочинку ім. Т.Шевченка тощо. 

Джерело: http://acc.cv.ua/

Як називається гра, яку сьогодні Продан розіграв на позачерговій сесії? Виявляється, що секретар не в шахи, а в штосс грати у нас мастак, - вважає радниця Чернівецького міського голови Олексія Каспрука Ірина Карімова

- Без оприлюднення, без обговорення, погоджувальних рад та депутатських комісій, з тремтячого голосу Володимира Бешлея до міської програми «Комфортне місто» депутати внесли сьогодні 46 об’єктів майже на 147 мільйонів гривень. Для справедливості , окремі з цих об’єктів, як от ремонт проспекту чи дороги на Героїв Майдану, в програмі вже були, тепер лише збільшили обсяги фінансування, як і ще на десятках об’єктів. Хоча раніше будь-яка спроба збільшити фінансування по об’єкту, у депутатів викликала ярий супротив і звинувачення у схемах, розкраданнях. Але то ж при Каспруку, а тепер усе можна, і на дороги, і на міжбудинкові проїзди, і на мережі, усе з голосу. 

- І що цікаво із 146 об’єктів, тільки 10 мають вартість понад 1,5 млн. грн, тобто передбачають тендер. На решта підрядників визначатимуть без тендерів. 

- Списку цих об’єктів до голосування ніхто не бачив. Не оприлюднило його і зараз. Після великих потуг Бешлею для протокола його все ж зачитати дозволили. Як сказав Василь Продан, щоб чернівчани почули. І от цікаво, що ні Продан, ні департамент ДЖКГ, ні сам Бешлей назвати загальну суму вартості цих об’єктів не змогли. Не змогли, чи не захотіли, щоб не шокувати? 

- Серед проголосованих об’єктів багато тих, на які просили кошти і в тому році, і в цьому. Але тоді не голосували, а тепер вже можна. І нарешті депутати зрозуміли ,що потрібно передбачати кошти на виготовлення проектів, бо без цього ніяких ремонтів не буде.

- Найбільше тішить 6 млн. грн. на капітальний ремонт центральної алеї парку ім.Т.Шевченка. Чому саме 6, а не 5 чи не 10? А хто ж його знає, окрім підрядника, який це буде робити, - написала у ФБ Ірина Карімова

Нагадаємо, раніше Чернівецька міська рада скасувала допороги на закупівлях по програмі "Комфортне місто". Тобто, якщо раніше від 30 тисяч - на тендер, то тепер - гуляй, Вася, до 200 тисяч 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погане планування, обхід конкурсу: Чернівецька міська рада відкрила дорогу тіньовим схемам і недолугості чиновників

1


КОМЕНТАРІ (3)

Загалом то рішення ремонтувати -- добре, воно допоможе на виборах. Та й людям не гірше від ремонту. Приміром, проспекту...

avatar

Flutor

24 серпня 2018 16:29

усе треа поплюжати так звикла киримова

avatar

Пелехата

26 серпня 2018 10:51

усе треа поплюжати так звикла киримова

avatar

Пелехата

26 серпня 2018 10:51