Від Запаранюка очікують власного плану розвитку госпітального округу та формування спроможної мережі медзакладів на Буковині

Від Запаранюка очікують власного плану розвитку госпітального округу та формування спроможної мережі медзакладів на Буковині

01.03.2023, 10:43
На засіданні уряд ухвалив постанову, яка дозволяє запустити інфраструктурний етап медичної реформи — створення спроможної мережі лікарень.
 
Наш пріоритет незмінний: забезпечення доступності, якості та безоплатності медичної допомоги для українців.
 
Ми всі працюватимемо задля того, щоб лікарні спроможної мережі стали лікарнями зі знаком якості. Потрапляючи в них, пацієнт зможе бути впевнений, що його доставили саме в той медзаклад, який відповідає його стану та хворобі, що в лікарні є необхідні фахівці та обладнання, аби надати йому якісну медичну допомогу.
 
Нові підходи до госпітального планування дозволять визначати і пріоритети для післявоєнного відновлення. Плани розвитку та модернізації кожної лікарні в спроможній мережі будуть зрозумілими кожному: пацієнту, керівнику, власнику, НСЗУ та Міністерству.
 
Реалізація реформи дозволить раціонально розподіляти закупівлі та поставки дороговартісного обладнання між лікарнями, відповідно до їхньої ролі у спроможній мережі госпітального округу.
 
Обласні військові адміністрації впродовж двох місяців мають подати на затвердження в МОЗ власне бачення плану госпітального округу та формування спроможної мережі. Разом зі спроможною мережею медзакладів кожна область має подати план розвитку госпітального округу, який буде переглядатися раз на 3 роки.
 
Наразі реформа розпочнеться на території 18 областей та у місті Київ. Безумовно, війна внесла свої корективи у реалізацію реформи. Наразі вона не втілюватиметься у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Херсонській, Миколаївській областях та на території АР Крим. Однак, відразу після деокупації та стабілізації ситуації ми розпочнемо формування спроможної мережі лікарень в цих областях.
 
Працюємо! Переможемо! ????????
 
 
 
 
 

 

BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      

 

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS благодійним внеском. ????????

 

1