Вже ніхто нікуди не їде: поки 'маленький Париж' ще тільки мавпує досвід великого, справжній Париж вже покінчив з орендою електросамокатів

Вже ніхто нікуди не їде: поки "маленький Париж" ще тільки мавпує досвід великого, справжній Париж вже покінчив з орендою електросамокатів

27.08.2023, 22:29

Відповідне рішення було ухвалено після міського референдуму щодо заборони електросамокатів, в якому взяли участь понад 100 тисяч парижан.

З 1 вересня Париж стане першою європейською столицею, яка заборонить використання орендованих електросамокатів. 

Як повідомляє EuroWeekly News, близько 15 тис електросамокатів мають зникнути з вулиць міста. Відповідне рішення було ухвалено після міського референдуму щодо заборони електросамокатів, в якому взяли участь понад 100 тисяч парижан.

Близько 90% тих, хто брали участь у референдумі, висловилися за заборону оренди електросамокатів.

Причиною заборони стали проблеми, пов'язані з розкиданими по місту самокатами, а також занепокоєння щодо безпеки їх користувачів. Заборона стосуватиметься лише сервісів прокату електросамокатів, а не приватних транспортних засобів.

Париж та електросамокати

Електронні самокати, які прямо на вулиці може орендувати будь-хто, з'явилися на вулицях Парижа у 2018 році. Вони спровокували проблеми з безпекою, в тому числі через недбале водіння.

В останні роки електросамокати, що здаються в прокат, викликали критику не тільки в Парижі, а й інших містах Франції та світу.

Влітку 2022 року в Ніцці під колесами електросамоката загинув 5-річний хлопчик з України.

Жителі столиці Франції 2 квітня 2023 року переважною більшістю голосів проголосували за заборону орендованих електросамокатів. Таким чином Париж став єдиною європейською столицею, яка підтримала таку заборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Чернівцями водій на мікроавтобусі збив двох дівчаток на електросамокаті: дітей госпіталізували

У Чернівцях зафіксували найдовшу цьогоріч подорож на електросамокаті з дистанцією 33,5 км

Bolt продовжив сезон прокату електросамокатів у Чернівцях до настання температури -5 °С

Отримують і переломи, і струси мозку: у Чернівцях поліція зафіксувала вже п’ять випадків серйозних травм на електросамокатах

Чернівці, які люблять видавати себе за "маленький Париж" та електросамокати

Від сьогодні Bolt запустив прокат самокатів у Чернівцях

 

За електросамокати на чернівецьких вулицях городяни мають дякувати міському голові Роману КлічукуПрокат електросамокатів у Чернівцях започаткували відповідно до  меморандуму, підписаного міським головою Романом Клічуком. 

Про це повідомив заступник мера Ігор Крохмаль. 

Відповідно до підписаного меморандуму міським головою Роман Клічук, у місті діятиме нова послуга – прокат електросамокатів.
Електросамокат – сучасний, недорогий, а головне екологічний вид транспорту. До того ж він не потребує особливих навичок в керуванні. Такий транспорт ідеально підійде для коротких поїздок: дихаєте свіжим повітрям, добираєте хвилини фізичної активності та самостійно будуєте гнучкий маршрут.
Аби скористатися сервісом, потрібно завантажити додаток у Google Play або App Store. Потім потрібно відсканувати QR-код, який є на кожному самокаті.
Ціна прокату складається з плати за розблокування та похвилинного тарифу. По місту буде розміщено 300 електросамокатів, які будуть очікувати охочих ними скористатися. Точки прокату знаходяться по всьому місту, з ними можна ознайомитися за посиланням: https://www.google.com/maps/d/viewer...
 
1