Ваша фракція називається не 'Рідне місто', а 'Рідна кишеня' - чернівчанин (оновлено)

Ваша фракція називається не "Рідне місто", а "Рідна кишеня" - чернівчанин (оновлено)

22.02.2018, 17:42

Нарешті громада Чернівців прокинулась! І час перевиборів невпинно наближається!

- Нарешті громада Чернівців прокинулась! І час перевиборів невпинно наближається! - прокоментував сьогоднішні події у Чернівецькій міській раді народний депутат України Максим Бурбак. -  В Чернівецькій міськзраді вирують пристрасті і запроданці Фірташа як вужі на пательні намагаються уникнути перевиборів відповідно до чинного законодавства та вимоги громади. Настав час готуватись до позачергових виборів Чернівецької міськради. Відповідну Постанову зареєстрували з Миколою Федоруком ще влітку, а місцеві продані політиканчики зробили все для позитивного голосування в Верховній Раді. Сьогоднішня сесія є яскравим прикладом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Чернівецької міськї ради усвідомили неминучість перевиборів і піаряться на ідеях Бурбака за кошти громади

 На сесію Чернівецької міської рад прийшли мешканці міста, аби висловити своє бачення діяльності депутатів.

  Вони обурюються багатьма рішеннями обранців, таких, як відміна будівництва бювету в мікрорайоні Гравітон, фактичний зрив утеплення будинку на бульварі Героїв Крут та питанями щодо надання земельних ділянок учасникам АТО.

  Один з мешканців, звертаючись до депутатів, зайвив: "Ваша фракція називається не "Рідне місто", а "Одна кишеня".

Чернівчани на сесії міськради висували свої вимоги та закликали депутатів проголосувати за внесення усіх об’єктів міста назад до програми.

«Ми просимо відремонтувати міжбудинкові проїзди.  Не даром наших дітей називають марсіанами. Тому що дорога там настільки розбита, що це як на Марсі – кратери. Люди паркують уже свої машини вертикально там”, – кажуть чернівчани.

«Нас обурює, що депутатам байдуже. Що наші діти ідуть у 46 садок по грунтовій дорозі з величезними калюжами, яка вже просякла роками виділеннями з каналізації».

Після довгих суперечок щодо програми «Комфортне місто»,  депутат Андрій Романчишин запропонував підготувати та проголосувати за проект-рішення про саморозпуск міської 

Секретар міської ради Василь Продан відповів: "У мене пропозиція. Всі погоджуються з тим, що разом на перевибори? Ставимо питання припинення повноважень міському голові, припиняємо і оголошуємо саморозпуск".

Міський голова Олексій Каспрук зазначив: "Законом України не передбачено процедури розпуску міської ради. І тут відбувається зараз підміна понять. Є законний шлях. Підготовлено відповідне рішення сесії міської ради наступного змісту: "Про звернення до ВРУ про призначення позачергових виборів чернівецької міської ради і міського голови".

- Законом передбачено виключно 5 причин, з яких міський голова може припинити достроково свої повноваження. Це смерть, набуття вироку суду за кримінальне правоворушення та інші. І в тому числі особиста заява про складання повноважень. Я даю слово про те, що в день призначення позачергових виборів, я складу повноваження і винесу на розгляд сесії рішення про дострокове припинення повноважень і піду спілкуватися з чернівчанами, - зазначив Каспрук.

За звернення до Верховної Ради щодо перевиборів міської ради депутати не проголосували. Не вистачило голосів навіть для того, аби включити це питання до порядку денного.

 

ДОВІДКОВО:

Чернівецька міська рада оголосила перерву в роботі чергової сесії до суботи, 24 лютого.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на сесії 20-ма депутатами після понад семигодинних дискусій між депутатами та групою мешканців Чернівців щодо ухвалення програми "Комфортне місто" у редакції департаменту житлово-комунального господарства.

Міський голова Олексій Каспрук запропонував депутатам перенести сесію та розгляд цього питання на 10.00 суботи, 24 лютого.

"У нас є 34 депутати, з яких 18-19 голосують. Не голосує "Рідне місто" і ще декілька людей, які на них орієнтуються. Є наступна пропозиція. А давайте в суботу зберемося? Неробочий день, більше людей може прийти. Поговоримо, поспілкуємося. І будемо в ширшому колі... Як Василь Сафронович каже, що тут мало - 30 чоловік прийшло - і заарештувало депутатів. І поспілкуємося в більш ширшому колі - чи потрібно місту, що потрібно... Чи потрібен такий інструмент, як петиції взагалі? Ну навіщо тоді петиції, якщо їх всіх ігнорують депутати? Навіщо ми граємось в демократію?", - заявив міський голова Олексій Каспрук.

Раніше повідомлялося, що місцевих жителів сьогодні заблокувала вихід із сесійної зали Чернівецької міської ради для депутатів з вимогою ухвалити програму "Комфортне місто" в редакції департаменту житлово-комунального господарства.

Люди висловили обурення через те, що депутати міськради на одній з попередніх сесій ухвалили програму "Комфортне місто" у редакції депутата "Самопомочі" Богдана Ковалюка, в якій вилучене фінансування низки важливих об’єктів міста.

 Джерело: ТВА, molbuk.ua, https://bukovyna.tv/ та https://pogliad.ua/

1