В Уряді похвалилися продовженням модернізації регіонального авіахабу у Чернівцях, які залишилися без авіасполучення попри обіцянки Офісу Президента та ОДА

В Уряді похвалилися продовженням модернізації регіонального авіахабу у Чернівцях, які залишилися без авіасполучення попри обіцянки Офісу Президента та ОДА

10.01.2022, 15:18

Системне підвищення пенсій, «авіаційний безвіз» з Євросоюзом, рекордний ВВП у доларовому еквіваленті та забезпечення України ефективними вакцинами – серед основних досягнень уряду у 2021 році.

Про це йдеться на «Урядовому порталі».

Кабінет Міністрів України презентує основні досягнення міністерств за підсумками 2021 року.

Серед ключових досягнень 2021 року – укладення угоди про Спільний авіаційний простір із Європейським Союзом. «Авіаційний безвіз» розширить доступ українських перевізників на ринок ЄС та європейських перевізників – на ринок України, збільшить географію польотів та сприятиме здешевленню квитків.

Крім того, у 2021 році дано старт створенню українського державного авіаперевізника UkrainianNationalAirlines (UNA). Активно триває розвиток внутрішніх авіаперевезень, зокрема стартувало будівництво у Міжнародному аеропорту «Дніпро», продовжується модернізація регіональної мережі авіахабів у таких містах, як Рівне, Чернівці, Вінниця, Житомир, Київ, Полтава, Дніпро, Запоріжжя, Кривий Ріг, Херсон, Одеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівецькій області не відкрили новий пункт пропуску, незважаючи на обіцянку Тимошенка

Нагадаємо, 29.10.2021 ми повідомили Windrose з 9 листопада призупиняє виконання рейсів у Чернівці. Причиною такого рішення було те, що аеропорт не готовий до роботи в зимній період.

Того ж дня голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук зробив заяву про те, що спільно з Офісом Президента України знайдено оперативне вирішення ситуації – залучити необхідне обладнання зі столичного летовища, аби рейси з Чернівців до Києва не припинялись.

  Однак виконати дану обіцянку влада не змогла.
 
Незабаром авіакомпанія "Air Ocean Airlines" також призупинила польоти за маршрутом "Чернівці-Київ-Чернівці". 
 
Відновити авіарейс за даним напрямком планують після закінчення осінньо-зимової навігації. Про це авіаперевізник повідомив на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

Шановні пасажири рейсів за маршрутом Чернівці - Київ - Чернівці! У зв'язку з несприятливими погодними умовами, які останнім часом періодично виникають в Чернівцях і в подальшому призводять до затримки або скасування рейсів, авіакомпанією прийнято рішення призупинити польоти по даному напрямку до кінця осінньо-зимової навігації, - йшлося у повідомленні.

Фото:  0372

1