В угарі передвиборного популізму Оксана Продан похизувалася розбалансуванням Держбюджету

В угарі передвиборного популізму Оксана Продан похизувалася розбалансуванням Держбюджету

03.09.2015, 17:24

Прес-служба народного депутата України Оксани Продан повідомила сьогодні, що Верховна Рада України ухвалила законопроект 2315а, згідно якого 50% від суми перевиконання надходжень митниці направлятимуться на ремонт доріг. Експеримент буде проведено в 2015-2016 рр. в чотирьох областях, серед яких є Чернівецька область.

Відповідно до тексту документу, запланована реконструкція дороги Н-10 «Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига», яка проходить через Буковину і сьогодні знаходиться у вкрай поганому стані.

Раніше, нагадаємо, народний депутат України Максим Бурбак повідомив, що на дорогу Івано-Франківськ-Чернівці вже виділяли 37 мільйонів. Туди грошей більше не потрібно. 

Пріоритетом, на думку народного обранця, мали би бути дороги загального користування Чернівецької області державного значення – Житомир-Чернівці, Чернівці-Вашківці-Путила і нарешті Чернівці-Заставна. 

Тому найправильніше в цій ситуації є підготувати зміни до Державного бюджету на 2016 рік, де передбачити: понадпланові надходження від митниці розподіляються на дороги. Оце самий правильний шлях. Тому що нинішній бюджет вже сформований і його треба довести до кінця року.  А зараз розбалансовувати його на мільярд гривень - неправильно. Це розуміє навіть Олег Ляшко, який заявив про це під час голосування. 

Але ж на носі вибори. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксана Продан наполягає, що Буковина зможе відремонтувати дорогу Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига за рахунок надпланових доходів митниці

ДОВІДКОВО: 

На пропозицію голови Одеської ОДА прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк розробив законопроект «Внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування реконструкції  автомобільних доріг загального користування державного значення Одеса-Рені». Було вирішено, як експеримент, зробити цю конкретну дорогу за кошти зароблені поверх плану Одеською митницею. Чим краще область зможе боротися з контрабандою, тобто чим більше коштів зможе отримати митниця, то 50 відсотків перевиконання плану надходжень буде залишатися в бюджеті області для будівництва доріг.  

Згодом Адміністрація Президента України зареєструвала подібний законопроект, який передбачав «Внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях  з фінансування доріг». Законопроект добре підготовлений, тому що тут є і назви об’єктів, перелічено конкретні дороги.  Натомість у запропонованій групою "Буковина" поправці про Чернівці перелічується автомобільна дорога Івано-Франківськ-Чернівці. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

До редактора.

Ви впевнені що Бурбак розумнішийза Ляшка?

avatar

Чернівчанин

04 вересня 2015 23:30