В онкоцентрі капітально ремонтують одразу п'ять відділень,  збільшили витрати на харчування пацієнтів і зарплатний фонд

В онкоцентрі капітально ремонтують одразу п'ять відділень, збільшили витрати на харчування пацієнтів і зарплатний фонд

27.07.2020, 22:21

Про це повідомив в.о. генерального директора ОКНП «Буковинський клінічний онкологічний центр» Ігор Малишевський

 ЗА СПРИЯННЯ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОДА  ВДАЛОСЯ ВІДСТОЯТИ КОШТИ НА КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ П’ЯТИ ВІДДІЛЕНЬ 

 - Окрім якісної діагностики, медичного персоналу, ліків, пацієнт потребує нормальних побутових умов для лікування. Щось робите в цьому напрямку? 

- Поступово покращуємо побутові умови для медперсоналу і пацієнтів. Оголошуємо тендер на ремонт всіх туалетів у поліклініці, паралельно мінятимемо старі дерев’яні вікна та двері. Готуємо заміну теплопункту, з яким у нас були проблеми. Коли гідроудар і високий тиск подачі теплоносія прорвали систему, майже місяць сушили приміщення, де знаходиться комп’ютерний томограф. У нас велика територія, догляд за якою теж потребує постійної уваги і чималих коштів.  

Паралельно із поточними ремонтами, капітально ремонтуємо онкохірургічний, онкогінекологічний структурні підрозділи, підрозділ пухлин молочної залози, приймальний покій та операційний блок. Вже до кінця цього року усі ці відділення отримають сучасний ремонт. 

Для того, щоб усе це стало реальністю, довелося поборотися за понад 20 мільйонів гривень з  Державного фонду регіонального розвитку. Через епідемію і економічну кризу розмір фінансування об’єктів з ДФРР суттєво скоротили або взагалі заморозили. Однак за активного сприяння голови Чернівецької обласної державної адміністрації, дієвих заступників голови ОДА, профільного департаменту, які з розумінням поставилися до потреб онкології, мені вдалося відстояти кошти на капітальний ремонт у повному обсязі. Тільки цього року документ затверджували тричі, але всі ці три рази ми спільно з Чернівецькою ОДА захистили фінансування у повному обсязі і залишилися об’єктом номер один, на який ДФРР виділив кошти. Тут я щиро вдячний обласній адміністрації, яка пішла нам на зустріч і підтримала мою позицію.  Велике дякую, шана і повага усім, хто доклав до цього зусиль.  Бо це покращення робочих і побутових  умов одразу п’яти структурних підрозділів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багатьом не подобається, що онкоцентр почав розвиватися, закуповує обладнання прозоро, без сірих схем, - Ігор Малишевський

Замість відповісти за розвал медичної галузі безвідповідальні політикани готують на осінь реванш, - голова постійної комісії Чернівецької обласної ради

Наступний крок для покращення побутових умов, який я реалізував, щойно обійняв посаду виконувача обов’язків генерального директора, перевірив меню харчування. З’ясувалося, що раніше там переважали  каша і капуста.  Тепер – це м’ясо, риба, крупи, овочі, молочні продукти. Так, для цього довелося збільшили фонд витрат на харчування пацієнтів, виплачувати премії кухарям, щоб стимулювати їх краще готувати, поміняли завідувача складом. Від початку року і до 1 квітня витратили сто тисяч гривень на продукти харчування. За три наступних місяці – від квітня до червня включно – на ці цілі витратили утричі більше коштів. Тепер вийшли на такий рівень, що тепер хворі спочатку обідають у нас, а потім виписуються і їдуть додому.  

З квітня місяця шляхом преміювання персоналу на 20 відсотків збільшили зарплатний фонд. Ще раз нагадаю, що  ми нікого не скоротили, а зберегли весь колектив. На жаль, законодавча база не дозволяє збільшити посадові оклади. Держава задекларувала реформу, але не забезпечила нас необхідними інструментами. Тому вирішувати проблему стимулювання – від санітарки до завідувача відділенням – поки доводиться шляхом преміювання.   У кого більше платних послуг, стараємося теж заохотити премією працювати ще краще. 

Повтий текст розмови доступний за посиланням: В.о. генерального директора ОКНП «Буковинський клінічний онкологічний центр» Ігор Малишевський: "Онкологічний центр працював, працює, і, найголовніше, почав розвиватися"

Світлина від Oleg Chornuj.

1