Український книжковий стенд вперше на Лондонському книжковому ярмарку

Український книжковий стенд вперше на Лондонському книжковому ярмарку

28.04.2023, 12:11

18-20 квітня 2023 року в столиці Великої Британії відбувався Лондонський книжковий ярмарок. Видавництво «Парасоля» було відібране серед інших Українським Інститутом Книги для участі в спільному українському стенді. Видавництво на ярмарку представляла засновниця і головна редакторка Таїсія Наконечна. 

Видавництво «Парасоля» представило на ярмарку дванадцять книжкових проектів українських авторів та ілюстраторів для дітей та дорослих.

Цьогорічний ярмарок у Лондоні – перший в історії, в якому Україна була офіційно представлена власним окремим стендом і не просто представлена, а особливо відзначена як «спеціальний гість у фокусі уваги». Український книжковий стенд був концептуально оформлений у стилі «Ukraine – sensitive content». Для втілення цього концепту були використані меблі з бібліотек у прифронтових і фронтових містах, що були зруйновані чи пошкоджені внаслідок бомбардувань російською армією. Організатори стенду таким чином хотіли привернути увагу до проблеми прицільного знищення української культури у війні, яку розв’язала та веде росія. 

Для довідки:

“Парасоля” – видавничий стартап, що з’явився в березні 2021 року в розпал пандемії коронавірусу, спеціалізується на виданні українських авторів та шукає нові цікаві літературні голоси саме серед своїх. 

У видавництві вийшли друком майже 13 видавничих проектів, три ілюстрованих дитячих книжки саме зараз додруковуються в типографії, ще 5 поїдуть до друкарень до кінця 2023 року.

 

Авторка фото - Таїсія Наконечна

 

 

 

 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
1