Український художник з Чернівців Олег Любківський експонує в Кунстраум Rhein в Дорначі (Швейцарія) свої твори, створені останніми місяцями

Український художник з Чернівців Олег Любківський експонує в Кунстраум Rhein в Дорначі (Швейцарія) свої твори, створені останніми місяцями

02.05.2023, 09:18
Красуні в жахливому
 
Дорнах Гемпен Хохвальд, 26.04.2023
 
Український художник Олег Любківський експонує свої твори, створені останніми місяцями на КунстраумРейні в Дорначі 
 
Автор: Тобіас Гфеллер
 
В понеділок вранці Олег Любківський вперше зайшов до Юліанського будинку, в арт- кімнату з особливою атмосферою, хоча на кутових стінах немає малюнка. Український художник з міста Чернівці на півдні країни на кордоні з Румунією вперше роззирнувся навколо з розкаянням. 27 робіт для виставки в Дорначі були створені за останні місяці в важких умовах: Хоча його рідне місто поки що пошкодували від бомбардування через близькість до держав НАТО Румунії та Угорщини, але російські атаки на цивільну інфраструктуру також постраждали Чернівців Oleg Lubkiwsky часто малював без світла та опалення, що трохи затримало завершення через зусилля особливо для очей.
 
На відміну від інших українських митців, які в своїй творчості рішуче ставляться зі звірством війни, для Любківського війна не варіант, як предмет його мистецтва. "Людям зараз потрібна романтика та краса. Ми маємо захищати душі і не допустити мистецтву від подовгу травм. "Він не хоче надавати платформу війні своїм мистецтвом, - каже Олег Любківський. Саме цей фокус на красі радує Доротею Дейманн та Саймона Мюґ'є, вона президент, він генеральний директор Art Raum Rhein в Дорначі. «Для мене поняття краси – це відступ від всього страшного», – вважає Дейман.
рефлексії реальності
 
Любківський на батьківщині дуже шанований, багатонагороджений художник, його неодноразово просять оформити фрески та пам'ятники. За останні 15 років художник 1950 року народження розширив свою роботу. Він поєднує, як це характерно для багатьох художників України, свої твори з текстами. Свої композиції і тим самим свою роботу Олег Любківський описує як «художні роздуми реальності, як вона живе в моїй уяві, моїх ідеях, моєму чуттєвому світі досвіду та уяви». Він створює відображення красунь, що живуть всередині нас, пише сам український художник у книзі для виставки. Відповідно і назва виставки «Рефлексії - концептуальні утопії» підходить.
 
Художній фокус на Україні
 
Олег Любківський вже другий художник з України, який цього року виставляє в Art Rhein. Той факт, що президент Доротея Дейманн та її команда цього року зосереджуються на українському мистецтві, не скрізь викличе резонанс. Але мова йшла не про політичну заяву. «Ми не шукали цю тему, реальність і люди прийшли до нас. » Доротея Дейман та Саймон Мюжер запевняють, що, як і в минулому, вони також будуть покладатися на місцеві твори мистецтва в майбутньому. Однак теми людської гідності та прав людини, які Art Raum Rhein, наразі виділили українські художники.
 
Презентація книги в Дорначі
 
Ці до 20-го числа. Виставка Олега Любківського, яка триває у травні, відбудеться 30 числа. Квітень супроводжується лекцією Харальда Херманседера про «Подорож до Буковини» і 7-го. Май з читання і презентації книги самого художника, над якою він працював разом з літературно-художнім посередником Джудіт Шифферле, серед іншого. Уродженець Гренчнерін знає Україну з довшого перебування, сама розмовляє українською та зв'язалася з Олегом Любківським з мистецькою площадкою Рейн.
 
Oleg Ljubkiwsky:
 
«Роздуми - концептуальні утопії»
 
в художній кімнаті Rhein в Дорначі.
 
Джерело: https://www.wochenblatt.ch/wob/aktuell/dornachgempenhochwald/artikelseite-dornachgempenhochwald/?tx_ttnews[tt_news]=111571&cHash=6030ba41a599964122d2eb62056a500a&fbclid=IwAR0YvYQWuZkMgovhNBQfKJF9eTX1Nf3g-bUzKT9Xnb6M3Myj3OFpWSt015U
 
 
 

 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
1