У питанні оренди землі з церквами УПЦ типу не МП у Клічука перевели стрілки на Бойка та категорично відмовилися від перевірки незаконного церковного будівництва і будівельних порушень

У питанні оренди землі з церквами УПЦ типу не МП у Клічука перевели стрілки на Бойка та категорично відмовилися від перевірки незаконного церковного будівництва і будівельних порушень

27.04.2023, 08:40

Сьогодні, 27 квітня, на сесії Чернівецької міської ради буде роглядатися петиція про розірвання всіх договорів оренди Чернівців та УПЦ МП".

Її автором є активіст Іван Сорочан, який у своєму дописі у Facebook зазначив, що був на комісії, де обговорювалася дана петиція, пише molbuk.ua. Він зазначив, що за словами чиновників, місто немає договорів оренди з УПЦ МП, а всі земельні діянки релігійним громадам передавала обласна рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За зв'язок із Московським патріархатом депутати міськради спробують припинити договір оренди на церкву УПЦ (типу не МП) на території чернівецької лікарні

В Чернівцях у користуванні московської церкви знаходиться 26 земельних ділянок

За словами Івана Сорочана, перевірку щодо незаконних будівництв і порушень міська рада відмовилося робити. Там посилаються на те, що наразі діє мараторій на перевірки з будівельних питань.

"Треба робити запити до органів центральної влади і мінкульту. Буду просити допомогу від депутатів ВР щодо таких перевірок. В плані звернення до ВР та органів вищої влади відносно діяльності РПЦвУ-УПЦ МП , петицію підтримують. Завтра будуть розглядати та голосувати за це звернення", - йдеться у повідомленні.

Також Іван Сорочан додав:

"Міська рада вирішили діяти обережно і винятково в рамках закону з тих чи інших міркувань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання московського патріархату на території Чернівецької області показало яловість буковинської влади (+коментар BukNews)

Що було раніше:

Мер Чернівців розповів, чи можуть у храмів УПЦ відібрати землю громади

У Чернівцях зареєстрували петицію, щоб скасувати усі договори міста з УПЦ МП

Петиція про розірвання всіх договорів між Чернівцями та УПЦ за два дні набрала пів тисячі голосів

Департамент урбаністики та архітектури зареєстрував проєкт рішення про припинення права користування земельними ділянками релігійними організаціями, які афілійовані з окупантами. Його розглянуть під час наступної сесії міськради.

Собор, монастир, Миколаївська церква: яким церквам хочуть припинити право користування землею у Чернівцях.

 ДОВІДКОВО:

Питання «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Чернівецької області» депутати розглянуть під час засідання чергової сесії обласної ради.
Таке рішення прийнято на підставі результатів засідання голів фракцій та їх звернення до голови обласної ради.
Чергову сесію депутати планують провести найближчим часом.

ФОТО: Суспільне.Чернівці

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1