У Києві пройшов кліматичний марш. Як це допоможе дикій природі?

У Києві пройшов кліматичний марш. Як це допоможе дикій природі?

30.11.2015, 20:48

29 листопада у Києві пройшов міжнародний кліматичний марш, напередодні відкриття Кліматичного саміту ООН у Парижі. На ньому світові лідери збираються підписати нову угоду по боротьбі зі змінами клімату.

 Марш пройшов більш ніж в 170 країнах світу в один день. Те, що під дощем та снігом на марш вийшло стільки активних українців, справді надихає. WWF в Україні разом з волонтерами та іншими організаціями взяв участь у події.

 «По всій планеті є види, що вже відчувають несприятливі наслідки потепління, танення льодового  покриву й підняття рівня моря, й Україна не виключення - зменшення водності річок й більш посушливий клімат південно-східних областей спостерігається вже сьогодні. Це впливає на діяльність людини у багатьох секторах економіки, але ми хотіли б звернути увагу на загрози, що постають перед дикими видами:

- танення крижин обмежує можливості полювання для білих ведмедів та вирощування малят імператорських пінгвінів;

- підняття рівня моря знищує місця гніздування зелених черепах, а підвищення температури зменшує пропорцію самців та самок у їх популяції;

- спустелювання українських степів додає ще одну загрозу для виживання дрохви;

- зменшення водності малих річок та їх нагрівання загрожує у т.ч. холодолюбивим рибам;

- а раннє настання весни й квітування загрожує джмелям та іншим запилювачам рослин», - коментує Наталя Гозак, експерт WWF в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карбонові "зайці"

 Для того, щоб ці та інші вразливі види змогли побачити наші онуки, суспільство має змінити свої пріоритети вже сьогодні. І цей марш - наймасштабніший екологічних захід у світі - показав, що це можливо і це вже відбувається.

 Також, на марші відбулася прем’єра композиції SAVE THE GREEN, яку київський музикант Норман Шелест написав спеціально до Маршу. Після відкриття колони учасників вирушили до Міністерства енергетики, де відбулося театралізоване «звільнення» сонячної та вітрової енергії.

 Київський Марш внесли до переліку найважливіших акцій на захист клімату поруч із Лондоном, Осло, Берліном, Токіо, Вашингтоном, Нью-Делі та ін. У Парижі, де планувались найбільш чисельні акції, їх було скасовано у зв’язку з трагічними подіями напередодні, але кожен українець виходив на марш за себе, за французів та за усю природу Планети.

 Кліматичний саміт у Парижі починається 30 листопада. Наразі, президент України Петро Порошенко вже у Парижі з делегацією. Нагадуємо, що громадські активісти не згодні з позицією України на саміті. Україна вживатиме недостатньо заходів для боротьби зі змінами клімату. Мета маршу 29 листопада - закликати владу України впроваджувати більше заходів, спрямованих на боротьбу зі зміною клімату. До таких заходів відносяться утеплення будинків, розвиток громадського транспорту і велосипедної інфраструктури, перехід до відновлюваних джерел енергії тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що попереджають чернівецькі липи?

 За додатковою інформацією звертайтесь:

Наталя Гозак, WWF в Україні

моб: 067 698 76 51

e-mail: [email protected]

wwf.panda.org/ukraine

Більше про WWF:

Всесвітній фонд природи (WWF) – це одна з найбільших та найповажніших незалежних природоохоронних організацій, представництва якої діють більш ніж у 100 країнах за підтримки майже 5 мільйонів людей по всьому світу. Місія Всесвітнього фонду природи – зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме у гармонії з природою, шляхом збереження біологічного різноманіття світу, сталого використання природних ресурсів та скорочення забруднення і марнотратного споживання.

 Більше інформації:

Вільні для поширення фотографії з маршу https://www.facebook.com/wwfukraine/posts/1037907396231425

 Робота WWF в Україні по темі зміни клімату

http://wwf.panda.org/uk/wwf_ukraine_ukr/climatechange/

 В очікуванні кліматичної угоди... (оглядова стаття про зміни клімату та процес світових кліматичних переговорів) http://wwf.panda.org/uk/?247810/Waiting-for-climate-agreement

1


КОМЕНТАРІ (2)

"Як це допоможе дикій природі?" Ключевое предложение новости))

avatar

Пересічний

30 листопада 2015 19:33

Никакие РИО де -Жанейры , никакие Парижи и Франции не спасут нашу землю от негодяев . И лишь потому что в этом мире продолжается гонка вооружений . И имменно она , к глубокому сожалению , уничтожает не только нашу атмосферу , природу , но и планету в целом . И если человеческий ум не остановит это безумие , мы вернёмся к первобытно - общесвенному строю.

avatar

30 листопада 2015 20:23