У чернівецькому 'Видавництві 21' вийдуть друком перші дві книги фентезі-бестселера «Червоний Арлекін» сучасного італійського письменника Роберто Річчі

У чернівецькому "Видавництві 21" вийдуть друком перші дві книги фентезі-бестселера «Червоний Арлекін» сучасного італійського письменника Роберто Річчі

30.05.2023, 20:58

В Україні вийдуть друком перші дві книги фентезі-бестселера «Червоний Арлекін» Роберто Річчі

У «Видавництві 21» видадуть популярне фентезі «Червоний Арлекін» сучасного італійського письменника Роберто Річчі. Серія складається з п’яти книг, у червні заплановано вихід перших двох: «Про маски та хромів» і «Королівство брехні». 

У світі, де всі носять маски, де панують забобони, колір аури визначає, хто ти й де житимеш. І чи житимеш узагалі. Чотирнадцятирічний Ашева, син Чорного народу, бачить, як світ навколо нього руйнується, він змушений тікати з рідного міста Аксіума.

Поневіряння заводять його у землі різних кольорів. Він мандрує від лісистих пагорбів Чорного народу до безкраїх Блакитних долин.

Ашева вчиться протистояти небезпекам і дізнається, яку правду приховують маски та кольори.

У другій книзі «Королівство брехні» Ашева вирушить у подорож до ворожого Червоного міста Самаріса. У Червоному королівстві він зіштовхнеться із жахливою реальністю народу, розділеного на касти.

Та жорстокість панує не лише в стінах міста. Неспокій охопив землі, і Червоне королівство зазнає жорстокого нападу... Відтепер життя у землях зміниться назавжди.

За словами автора, «Червоного Арлекіна» можна розглядати як фентезі-антиутопію.

«Перш ніж вибратися з в’язниці, треба зрозуміти, що ти в неволі», – зазначила перекладачка, Ірина Кобилінська. У коментарі до українського видання вона пише: «Уявіть, як воно, жити в світі, де доводиться ховати обличчя за масками, де усе твоє життя визначає колір хроматичної аури. Саме він вирішує, яким буде твій характер, твої таланти, в яких богів ти віритимеш, кого вважатимеш друзями, а кого – ворогами. Колір хрому з тобою від народження і аж до смерті. Його неможливо змінити, неможливо позбавитися.
Ця фантастична серія створювалася у непростий для нашої країни час. У певний період робота над цією книжкою стала для мене таким собі ментальним сховком, куди я тікала від війни. Для усієї команди, що працювала над українським перекладом цієї книжки, історія про Чорного хрома Ашеву стала дивовижною мандрівкою у ретельно продуманий світ масок, кольорів і хромів. Сподіваюсь, читачі отримають не менше задоволення від цієї книжки, ніж ми у процесі роботи над нею».

Від 30 травня до 15 червня на сайті видавництва триватиме передпродаж за акційною ціною: 

ЧЕРВОНИЙ АРЛЕКІН. КНИГА 1: ПРО МАСКИ ТА ХРОМІВ (books-xxi.com.ua)

ЧЕРВОНИЙ АРЛЕКІН. КНИГА 2: КОРОЛІВСТВО БРЕХНІ (books-xxi.com.ua)

 

Річчі Роберто

Червоний Арлекін. Книга 1: Про маски та хромів / Роберто Річчі ; пер. з англ. Ірини Кобилінської. – Чернівці : Книги – ХХІ, 2023. – 192 с.

Річчі Роберто

Червоний Арлекін. Книга 2: Королівство брехні / Роберто Річчі ; пер. з англ. Ірини Кобилінської. – Чернівці : Книги – ХХІ, 2023. – 168 с.

 

Довідка про автора.

Роберто Річчі народився 1976 року в Римі, письменник та сценарист. Найбільш відомий завдяки серії «Червоний Арлекін», що стала бестселером у жанрі фентезі (за книгами готують телепроєкт).

Протягом своєї довгої та різноманітної кар’єри Роберто працював журналістом, був офіцером італійської армії та старшим керівником у Rainbow – провідній дитячій розважальній компанії. Він жив у Токіо, в Нью-Йорку, в Парижі, у Лондоні та в багатьох інших містах, проте повернувся на батьківщину, в Італію. 

Довідка про перекладачку.

Ірина Кобилінська народилась 1994 р. у м. Одеса. Перекладацьку освіту здобула на факультеті іноземних мов Центральноукраїнського державного університету імені В. Винниченка у Кропивницькому. Після закінчення навчання кілька років викладала у своїй alma mater.
2019 року вийшов друком її дебютний переклад роману Рея Бредбері «Прощавай, літо!» Нині займається перекладами художньої літератури з англійської та німецької мов – переважно в жанрі фентезі.

 

PR-менеджерка «Видавництва 21»

Марина Горбатюк

 


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1