У Чернівцях після розголосу у ЗМІ з-під стін пам'ятки архітектури національного значення прибрали гендель

У Чернівцях після розголосу у ЗМІ з-під стін пам'ятки архітектури національного значення прибрали гендель

22.06.2022, 13:37
В ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯ ОЛЕКСАНДРА БАЛАНЕЦЬКОГО
 
Зранку дві цікаві новини.
 
Перша. З-під стіни Чернівецького театру за ніч прибрали літнє кафе від ресторану «Йокі» (див фото). Довкола кафе вчора розгорівся скандал завдяки постам на фб Тетяни Цісельської, що працює в театрі, і статтям в провідних чернівецьких ЗМІ – «Букньюс» і «Молодий буковинець».
 
Друга. «Букньюс» авторитетного журналіста Юрія Чорнея раптом став недоступним. «Немає зв’язку із сайтом», - повідомляє гугл. Юрій Чорней наразі розбирається з цією раптово виниклою проблемою.
 
Нічого дивного. Заголовок статті в «Букньюс» моментом розкрив всю суть скандалу і ту давно очевидну реальність, що нинішня облрада під головуванням Олексія Бойка красиво продовжує земельні афери депутатів попередніх скликань, коли в облраді головували Михайло Гайничеру і Іван Мунтян.
 
Ось цей красномовний заголовок: «У Бойка за погодження Пушкової таки пропхали гендель під вбиральню чернівецького театру, як пропонувала Маковецька».
 
Наріжним камнем цього земельно-театрального скандалу, який набирає обертів, є та давно доведена в судах правда, що Чернівецька обласна рада незаконно поцупила собі у власність комунальні земельні ділянки громад області, у тому числі Чернівців.
 
Якщо забрати цей камінь, то враз обвалиться вся споруда з незаконних земельних рішень обласної ради і привалить чиїсь політичні кар’єри (найгучніший скандал з землею обласної психлікарні зараз вибухне вчергове, оскільки питання на розгляді кількох судів).
 
Привалить кар’єру в першу чергу мера Чернівців Романа Клічука, який, на відміну від свого попередника Олексія Каспрука, вперто не бажає вирішувати земельні питання на користь інтересів Чернівців, а веде довкола комунальних земель політично-шкурнякові танці з бубнами.
 
А також кар’єру одного із заступників Бойка, який у нещодавній нашій з ним розмові заявив, що напише заяву і піде з посади, якщо нинішня обласна рада хоч раз ухвалила незаконне земельне рішення.
 
Нижче якраз таке рішення, одне з багатьох, № 229-4/21 від 6 жовтня минулого року.
 
Цим постом я розпочинаю (точніше, продовжую) послідовно висвітлювати беззаконня Чернівецької міської і Чернівецької обласної рад в земельних питаннях.
Інформація, як я і зазначала раніше, буде йти під рубрикою «В ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯ ОЛЕКСАНДРА БАЛАНЕЦЬКОГО»
 
Саша Баланецький, юрист Чернівецької міської ради, в боях за Київ віддав своє життя за Україну у війні з рашистами. Він переможно боровся також з іншими загарбниками, з порушниками законів нашої держави. Завдяки його компетентності і наполегливості Чернівці виграли два суди на захист своїх інтересів і на захист законів України. Судові рішення засвідчили те, що очевидно для порядних професійних чиновників і юристів, - Чернівецька обласна рада незаконно заволоділа і досі незаконно розпоряджається землями Чернівців, завдаючи громаді міста значних збитків в особливо великих розмірах.
 
Далі буде. Як завжди, спираючись на документи і без огляду на прізвища.
 

Світлана Ісаченко

 Фото: Т.Цісельської

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1