'Зелені чоловічки' з автоматами захопили приміщення скандального забудовника в Чернівцях

"Зелені чоловічки" з автоматами захопили приміщення скандального забудовника в Чернівцях

23.02.2016, 19:32

Епопея з ошуканими інвесторами та скандальним забудовником у Чернівцях триває вже не перший рік. Підприємці вклали чималі кошти у приміщення, а користуватися ними не можуть. Адже підрядник не здав споруду в експлуатацію. Нещодавно сесія міськради розірвала договір оренди із забудовником. А той прийшов забрати свої папери. З постановою суду на обшук. От тільки обшук розпочали з розбитих дверей та побиття інвесторів. 

Виявилось, дозвіл на проведення таких дій дав Львівський апеляційний суд.

- Жодного рішення суду ці люди не показували, поки що вони виконують якісь певні слідчі дії, але ми цього не знаємо. Ми там підписували договори, в них там була і техніка, і якісь документи. Можливо, це і є їхня мета - забрати документи, тому що, швидше за все, там є чорна бухгалтерія, - припускає Тарас Стефанець, інвестор.

А в постанові, яку згодом слідчі таки показали інвесторам, забудовник взагалі виявився постраждалим.

Доки з’ясовували, хто, чому і на яких підставах потрапив до приміщення, навколо вже традиційно почали збиратися невідомі в капюшонах.

А слідчі, у свою чергу, запевняли, що все йде за планом і в приміщенні немає сторонніх осіб. Поява ж, так званих, понятих стала несподіванкою. Незрозуміло, як двоє чоловіків напідпитку опинилися там, куди "зелені чоловічки" нікого не пропускали.

Спочатку обурені люди навідріз відмовились пропускати ще когось із приміщення, а потім вирішили піти на компроміс. Дозволили винести також коробки та сейфи з документами.

- Мені стало відомо, що, крім ухвали Шевченківського районного суду, проводились ще виконавчі дії. Які дії - нам теж невідомо, - сказав Микола Чоп’юк, представник інвесторів.

- Ми не маємо можливості, згідно з законом, надавати документи виконавчого провадження стороннім особам, - пояснила Людмила Громова, представник відділу Державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції. 

- Все, блокуємо. Це підстава, я поясню, що це означає. Виконавець тут зараз присутній для того, щоб опечатати, запломбувати цей комплекс і передати "Гіпербуду". Це підстава і змова влади на місці, виконавча служба працює на "Гіпербуд", - заявили інвестори.

Зрештою, після вивезення документів людей таки почали пускати усередину. З’явилась також представниця забудовника, яка заявила, що львівські судді визнали недійсним рішення міськради.

Тільки чомусь ані інвестори, ані самі депутати про це не знали.

 Джерело: ТВА

Суд не скасував рішення сесії Чернівецької міськради щодо розірвання договору оренди зі скандальним "Гіпербудом"

Забродський і Довганич продали людей? (оновлено)

1