'Треба висунути голову на вулицю і подивитися, йде дощ чи ні. Написати те, як воно є”: міністр закордонних справ Дмитро Кулеба - 'ми живемо в світі брехні і маніпуляції'

"Треба висунути голову на вулицю і подивитися, йде дощ чи ні. Написати те, як воно є”: міністр закордонних справ Дмитро Кулеба - "ми живемо в світі брехні і маніпуляції"

08.06.2023, 12:30

Міністр закордонних справ України  прокоментував, чому авторитетні іноземні ЗМІ, розповідаючи про теракт на Каховській ГЕС, використовують наративи російської пропаганди. 

Щодня з 7:00 до 11:00 на телеканалі “1+1 Україна” глядачів головного ранкового шоу країни «Сніданок з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.

Сьогодні до студії “Сніданку з 1+1” завітав Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. В ранковому ефірі обговорили відсутність реакції міжнародних організацій на підрив Каховської ГЕС, вплив російської пропаганди та F-16 для України.

Міністр закордонних справ прокоментував, чому авторитетні іноземні ЗМІ, розповідаючи про теракт на Каховській ГЕС, використовують наративи російської пропаганди. 

“Вони всі є жертвами власного стандарту. Абсолютно неприйнятного, який не відповідає реальності світу пропаганди про те, що треба представити рівномірно обидві думки. Тобто, якщо одна людина каже правду, а інша людина каже брехню. Кажуть, треба дати слово обом. Відповідно, брехня все одно проб'ється до читача, глядача. Все одно світ дуже різний, тому когось та вона й зачепить, з кимось вона і зрезонує. Я давно й категорично, може навіть якісь журналісти мене за це і не люблять, виступаю проти цього. Тому що ми живемо в світі брехні і маніпуляції. Якщо одна людина каже: “на вулиці йде дощ”, а інша людина каже: “Нема дощу”, то мало просто сказати, що перша та друга людина сперечаються, чи є на вулиці дощ. Треба висунути голову на вулицю і подивитися, йде дощ чи ні. Написати те, як воно є”, - сказав Дмитро Кулеба.

Крім того, очільник МЗС прокоментував заяву колишнього генсека НАТО Андерса Расмуссена, що деякі країни Альянсу можуть ввести війська в Україну.

“До завершення збройного конфлікту на території України іноземні держави не вводитимуть свої війська на територію нашої держави. Більш того, ми цього не просимо. Ми кажемо, дайте зброю, ми самі з ними воюватимемо”, - відповів Дмитро Кулеба.

Розповів Міністр закордонних справ і про F-16 для України. 

“Задумка була політична в тому, щоб навчання почалося вже в червні. Зараз військові планують, працюють над тим, щоб все це організувати, бо це є непростий процес. Щодня міцнішою стає авіаційна коаліція, все буде. Я казав і ще скажу, будуть F-16. Треба просто вирішити всі технічні моменти”.

 

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=QRbWAyEtb-0

 

 



Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

  

1