Сторожинецькі РДА і ОТГ не поділили кабінети

Сторожинецькі РДА і ОТГ не поділили кабінети

27.01.2017, 22:26
Аби їх профінансувати, потрібно дійти компромісу з районом

За словами голови Сторожинецької ОТГ Миколи Карлійчука, хоч громада створена відносно недавно, але уже відчутно спротив районної виконавчої гілки влади.

- Співпраці і розуміння немає навіть в елементарному, - каже М. Карлійчук. – Районна адміністрація займає чотири поверхи. Ми звернулися, аби нам дали два-три кабінети в користування, щоб розмістили своїх працівників. Звісно ж, не безкоштовно. Але нам відмовили, аргументуючи це тим, що їм самим не вистачає місця. Громада займає 1/3 району. Нині на території громади є кілька районних структур, які громада просто не може взяти під свою опіку. Наприклад, музичну школу відвідують 30 людей з Глибоцького району, 30 з тих населених пунктів, які не ввійшли до громади, і 150 мешканців громади. Ми не можемо фінансувати тих 60 людей. Але чиновники повинні не лякати дітей та збурювати батьків, а подумати, яким чином залучити кошти. Діти, звісно, нехай навчаються, але потрібно вирішити це питання. Центральна бібліотечна система потрапила під ці поділи, спортивні заклади теж. Нині всі питання вирішують не методом розумних рішень, а методом диктату. Так не можна. Навпаки – потрібно зробити все, аби поліпшити ситуацію, а не погіршити.

Яна МАРІЯНЧУК

Джерело: https://pogliad.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голови нових громад на Буковині пробують перебрати на себе повноваження голів райдержадмінінстрацій

1


КОМЕНТАРІ (1)

РДА самі по собі нікому не потрібні, такі собі чиряки в районах - гнояться, але кров тягнуть. А якщо таку от рДА очолює тіпа хтось як Бартош - району хана. Бартош про район не думає, бо не уміє. Здатен хіба виклянчати у поляків утриману пожежну машину. На фоні господарника Карлійчука тупенький нічемний Бартош лусне як мильна булька. Назвіть хоч одного вмєняємого голову РДА в області? Отож!

avatar

мильна булька

28 січня 2017 09:08