Без згадок про УПЦ типу не МП: стало відомо, як голосували депутати Чернівецької облради за хитрий проєкт про нібито заборону (+коментар Ольги Кобевко)

Без згадок про УПЦ типу не МП: стало відомо, як голосували депутати Чернівецької облради за хитрий проєкт про нібито заборону (+коментар Ольги Кобевко)

16.05.2023, 13:15

Депутати розглянули проєкт рішення "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Чернівецької області" і низку звернень.

На сесії зареєструвалися 42 обласних обранців. “За” проголосували 40 депутатів. "Проти" - 2.

Депутати Чернівецької обласної ради вважають діяльність релігійних організацій (об’єднань), які мають доведений церковно-канонічний зв’язок з країною-агресором (росією), забороненою на території Чернівецької області.

Обласній військовій адміністрації рекомендували зайнятися законністю використання культових будівель та майна державної власності, переданих у власність (безоплатне користування) релігійним організаціям (громадам) УПЦ МП.

Рішення "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Чернівецької області" надішлють усім головам територіальних громад краю.

Їм рекомендують припинити договори оренди нерухомого майна, земельних ділянок з УПЦ МП, та заборони користування майном з власності сільських, селищних, міських територіальних громад.

- Уважно прочитайте проект рішення: НЕ ЗАБОРОНИЛИ УПЦ, а заборонили діяльність тих, хто зареєстрований в росії - зазначила у коментарі депутатка обласної ради Ольга Кобевко. - Жодна структура УПЦ МП Буковини НЕ зареєстрована в РФ, усі вони мають реєстрацію в Україні. Тому, продовжують діяльність ті, хто на службах молився за Кирила - за згоди депутатів ОР...

Результати поіменного голосування з даного питання оприлюднив секретар Чернівецької міської ради Сергій Добржанський. 

У Чернівецькій області релігійні організації УПЦ Московського патріархату самочинно виправили назву від Мін'юста, щоб приховати свої зв'язки з рф

 У Чернівецькій області залишаються 411 релігійних громад, які належать до упц мп

УПЦ продовжує підпорядковуватися РПЦ Московського патріархату, - висновок державної експертизи

На зображенні може бути: текст

 

 

 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
1