Стало відомо, для чого депутати з Чернівецької області їздили до Бухареста

Стало відомо, для чого депутати з Чернівецької області їздили до Бухареста

11.04.2023, 09:49
В Бухаресті відбулася зустріч представників міжнародних організацій, які підтримали Україну значними пожертвами у 2022 році. Зустріч було організовано president Wajiha Haris Fundatia Scheherazade.
 
Делегацію від Чернівецької області на чолі з першим заступником голови облради Миколою Гуйтором сформували з представників усіх рівнів самоврядування. 
 
Маю честь відвідати Палац Парламенту з Домніцаком Русланом - головою Чернівецької районної ради, Другановським Віталієм - депутатом Чернівецької міської ради та Кушнір Людмилою - депутаткою Чернівецької районної ради, - поділився подробицями візиту Микола Гуйтор. - Перемога у жорстокій війні можлива завдяки підтримці та небайдужості людей зі всього світу. Не стояти осторонь, а допомогти й підтримати Україну - це основна мета наших партнерів і друзів, які невпинно працюють на благо миру в Україні та усьому світі.
 
Згідно з інофрмацією, яку поширив голова Чернівецької районної ради Руслан ДомніцакДержавний радник прем'єр-міністра Румунії з питань зовнішньої політики, безпеки та стратегії Юліан Кіфу розповів гостям про поточну роботу та плани уряду в допомозі Україні.
 
Робота ведеться у таких напрямках:
Понад 3 млн. українців перетнули кордон з Румунією. Значна частина перебуває досі тут. З допомогою гуманітарних хабів надається допомога українцям. Більше 6000 українців офіційно працевлаштовані в Румунії
Відправляється на постійній основі гуманітарна допомога воїнам та цивільному населенню: їжа, одяг, гігієна і т.д.
Експорт зерна 16 млн. тон зерна переправили через Румунію
Відкрили 3 пункти перетину кордону.
Після атак Росії по інфраструктурі українських міст, направили велику кількість генераторів в міста Одеса, Харків та в зони бойових дій. Також 360 генераторів відправлено на бізнес об‘єкти.
Діти навчаються в школах як українською так і румунською мовами.
Плануємо здійснити внесок в реконструкцію України.
 
Допомога в реформуванні
* освіта (фінська модель)
* соцзахист (румунська модель)
* боротьба з корупцією( голландська модель)
 
 Медична допомога і протезування військових.
 
Пан Юліан сказав:
 
Уряд зробив багато, але населення допомогло не менше.
Перемога обов’язково буде за Україною.
І ця Перемога буде спільною.
 
Членкиня буковинської депутатської делегації Людмила Кушнір розповіла про зустіч у Бухаресті з українськими спортсменами, яких за сприяння федерації України та Румунії з дзюдо та міжнародної федерації IJF, 2 квітня 2022 року було евакуйовано до Румунії.
 
Це 300 спортсменів і тренери Геннадий Мизин, Inga Bobrovskaya, Ignatenko Dmytro, Виктор Ковалев, з зони бойових дій, а саме Луганськ, Дніпро, Нікополь, Слов’янськ, Запоріжжя, Одеса… Їм всім надано можливість тренуватися і вчитися в безпеці біля Констанци.
 
Спортсмени відвідують всі можливі змагання в різних містах Румунії: Бухарест, Бакеу, Фокшани, Тімішоара, інші міста Румунії та інші країни.
 
Є діти, які втратили батьків, перебуваючи в Румунії. Тут є дітки з окупованих територій.
 
- Щиро вдячні румунським друзям і всім хто допомагає весь цей час українським дітям. Наприклад, Вика Сотник з м. Лиман, Донецької області, планує відвідати кубок Європи в Чехії. Бажаємо їй прославити Україну призовим місцем. Переможемо???????? - додала Людмила Кушнір. 
 
Про враження від поїздки до Бухареста розповів також депутат Чернівецької міської ради Віталій Другановський:
 
- З’явилися нові знайомства. Всі прагнуть перемоги України.
Прокопчук Ігор - надзвичайний і Повноважний Посол України в Румунії. Призначений з травня 2022 року. Результат очевидний. Допомога Україні Румунією вагома і постійна.
Ірина Стантулеску-Consul General al României la Cern?u?i (Ucraina) завжди з нами поруч і в біді і в радості.
Еміль Константинеску президент Румунії з 1996-2000 р. Висловив слова підтримки та віри в наш народ.
Донори, меценати, підприємці просто небайдужі люди низький уклін і вдячність, що вам не всеодно.
І ці всі емоції та результат завдяки president Wajiha Haris Fundatia Scheherazade
Масштаб зробленого і завзятість цієї жінки викликають величезну повагу і вдячність.
 
 Водночас у коментарях до одного із депутатських дописів чернівчанин   Илья Хочь поцікавився, чому в складі делегації не було представників благодійних організацій? На що Микола Гуйтор відповів: "відбудеться наступний захід, де будуть благодійні фонди. Радо запросимо Вас".


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
 
1