'Склад журі той самий, без скульпторів-монументалістів': всеукраїнському конкурсу на пам'ятник В.Івасюку в Чернівцях пророкують гучний скандал

"Склад журі той самий, без скульпторів-монументалістів": всеукраїнському конкурсу на пам'ятник В.Івасюку в Чернівцях пророкують гучний скандал

26.05.2023, 15:52
Оголошено всеукраїнський конкурс на пам'ятник В. Івасюку в Чернівцях.
 
На думку чернівецького скульптора Іван Салевич, "організатори не зробили висновків після конкурсу на пам'ятник С. Воробкевичу, бо склад журі той самий, без скульпторів - монументалістів.
 
- У мене запитання до організаторів: хто буде давати фахову оцінку скульптурним композиціям? - поцікавився чернівецький митець-збурювач спокою. - Хочу нагадати , що компетенція архітектора - це загальна концепція та маштаб ( спільно зі скульптором ) , планування та прив'язка до рельєфу місцевості. Сама скульптурна композиція, її формальна , стилістична та образна побудова - це компетенція виключно скульптора і оцінювати її мистецькі вартості мають скульптори, які мають здобутки в цьому виді мистецтва.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гора народила мишу": на Воробкевича вибрали клона з пам'ятника Т. Шевченку у Москві тільки без постаменту (коментар чернівецького скульптора, який програв)
 
На фото: Чернівецька Еббі Роуд: Володя, четвертим будеш?:)
 
 
 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
 
 
1