Шариковщина не пройде: додаткові 100 мільйонів підуть на розвиток, а не проїдання, - Каспрук

Шариковщина не пройде: додаткові 100 мільйонів підуть на розвиток, а не проїдання, - Каспрук

25.11.2015, 12:14

Додаткові 100 мільйонів гривень, які Чернівці отримали завдяки децентралізації та змін у нарахування податків, в будь-якому разі залишаться у місті.

- Встигнемо чи не встигнемо освоїти до кінця року — неважливо, бо гроші не пропадуть, - сказав molbuk.ua міський голова Олексій Каспрук. - Це не гроші державного бюджету, а наші, громади. Вони стануть нашим резервом у програмах співфінансуваннях реконструкції теплопостачання будівель. Частина цих коштів вже використана, частина розподіляється на роботи. Усі ці кошти ідуть у розвиток та інфраструктуру — зокрема, ремонт доріг, але точно не на проїдання. Вони мають бути так вкладені, щоб дати ефект у наступні роки, бо не кожен рік може бути таким вдалим з перевиконання бюджету. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціальна клоунада Віталія Михайлішина

За словами мера, один з об’єктів, який фінансується з цих коштів — кінотеатр імені Миколайчука. Держава фінансує лише 5 мільйонів, а загальний кошторис біля 30 мільйонів, решту коштів маємо виділити місто. Рекнструкцію кінотеатру ще не розпочинали, бо необхідно дотримуватися передбаченої законом процедури проведення тендеру. Проведуть його 8 грудня і до кінця календарного року вже розпочнуться роботи.

- Також плануємо один дитячий садок збудувати і два реконструювати і вже розпочали — ось на це все підуть 100 мільйонів, - сказав мер. 

Нагадаємо, бюджет Чернівців-2015 — тобто кошти громади міста - був затверджений у сумі 1 млрд 114 млн гривень, але до листопада від загалом зріс майже на 250 млн.гривень.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Кінотеатр і садочки це дуже добре, але, вважаю не першочергове, а от дороги (але не за 2 млн. одне кільце просп. Незалежності) та мережі водоканалу поки що важливіше! 

avatar

Чернівчанин

25 листопада 2015 10:23