Саакашвілі у Глибоці: 'Люди Яценюка, Бурбака і всякі 'порохоботи' їздять за мною і задають одні й ті самі запитання' (відео суперечки+коментар політолога)

Саакашвілі у Глибоці: "Люди Яценюка, Бурбака і всякі "порохоботи" їздять за мною і задають одні й ті самі запитання" (відео суперечки+коментар політолога)

28.01.2017, 16:57

У Глибоці на зустріч з Михайлом Саакашвілі зібралася повна зала охочих поспілкуватися з політиком. Місце зустрічі не випадкове, адже тут вже сьогодні працює потужна місцева команда Руху Нових Сил.  Люди з усієї області прийшли послухати президента Грузії, успішного реформатора, а нині – українського політика. Саме Саакашвілі є надією на зміни для буковинців, які втомилися від існуючої влади, - написав на своїй сторінці у ФБ координатор Руху Нових Сил на Буковині, екс-голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк

Журналісти з Глибоки Петро Митранюк та Георгій Семенюк поділилися враженнями від зустрічі з Михайлом Саакашвілі

- Не можу не відзначити сьогоднішню подію. Глибоку відвідав екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі. Мешканці району дружньо зустріли українського політика, хоча не обійшлося без провокацій. Доповнюю візит ще декількома емоційними світлинами. А глибочанам хочу порадити, побажати щоб і на сходку нашого селища, де вирішуються місцеві проблеми збирався такий повний зал! - написав у ФБ Петро Митранюк

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герцаївські активісти поскаржилися Саакашвілі, що колишні регіонали досі відкрито впливають на ситуацію у районі

У Глибоці Міхеїла Саакашвілі зустрів повний зал, - додав Георгій СЕМЕНЮК. - Люди такого рангу, як Міхеїл Саакашвілі давно не відвідували наш район та й взагалі вони є нечастими гостями у нас. Проте, час від часу подібні «високі» візити все ж трапляються і викликають вони, безперечно, чималий ажіотаж серед жителів Глибоччини. 

Так було і сьогодні, 27 січня, коли відбулась зустріч колишнього президента Грузії та до недавніх пір губернатора Одещини з громадськістю нашого району. Хтось прийшов побачити Саакашвілі вживу, дехто — ознайомитись зблизька з політичною програмою «Руху нових сил», ініціатором створення якого є пан Міхеїл. Та й власне, хто знає, коли ще з’явиться нагода поспілкуватись віч-на-віч з такою вагомою політичною фігурою, яка відома своїми реформаторськими досягненнями. А, отже, не дивно, що наші земляки «взяли штурмом» зал районного будинку культури, де й пройшла зустріч. Детальніше про візит Міхеїла Саакашвілі у Глибоку читайте у найближчому номері газети «Новий день», який вийде 2 лютого, - пообіцяв Георгій СЕМЕНЮК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі приїхав у Чернівці на Калинівський базар за вишиванкою і відвідав Дяківці на Герцаївщині

 Активіст та представник чернівецького осередку "Стоп корупції" Валерій Аіріні також відвідав захід, організований командою Саакашвілі та принагідно поставив низку запитань політику. Саакашвілі назвав його людиною з політичної команди екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

 Подробиці перепалки дивіться на відео.

 

КОМЕНТАР ПОЛІТОЛОГА І. БАБЮКА: Чому Саакашвілі приїхав до Чернівців - вирішувати проблеми чи піаритися? 

- Усі дії, які спрямовані на зустріч із великою кількістю людей, у цьому випадку спрямовані тільки на власний піар, на розкрутку нової політичної сили, яку він представляє, - пояснив Ігор Бабюк, директор Буковинського центру виборчих технологій- Коли здійснюють такі поїздки, шукають проблемні питання, на яких загострюється увага. Звичайно, у більшості випадків, ці питання не вирішуються, тому що вони не вирішувалися і декілька років тому, і зараз залишаються у невирішеному стані. Звичайно, набагато важче запустити роботу юридичного відділу, який би починав якісь судові позови, судові тяганини, ніж приїхати виступити перед людьми і сказати, що погано там, погано там, і ми будемо це вирішувати. І одразу ми це розуміємо, що вони будуть це вирішувати, коли прийдуть до влади. 

Частково використано матеріали http://stopcor.org/ та http://tva.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Прямо з інаугурації нового американського президента, яку він спостерігав із вашингтонських кущів, до Глибоки їде колишній одеський губернатор та екс-грузинський екс-президент М. Саакашвілі. Це повідомлення з’явилося в чернівецьких медіа із підкресленням того, що в Глибоці він буде точно. Глибока навіть не Кутаїсі, але новина все одно привертає до себе увагу та примушує замислитися над загадковістю наших місцевих політиків. Скоріш за все вони знають щось таке, про що звичайні виборці навіть не здогадуються. Деякі спостерігачі, наприклад, не виключають того, що Саакашвілі знадобився румунський паспорт чи срібляста “ауді” на сучавській реєстрації. Інші стверджують, що він хоче просто побачити Рому Ванзуряка. Ну а треті вперто говорять про політичний характер візиту. Бо Саакашвілі, спекульнувши на українському слові “рух”, створив собі цілу партію, в яку ввійшли його старі грузинські генацвалі та нові обличчя з числа місцевих невдах, яких також записали в генацвалі. Але якщо говорити серйозно, то мені здається, що такий візит - то є акт політичного відчаю. Незалежно від того, що скаже гість у буковинському райцентрі, розраховувати тут на масову прихильність йому навряд чи є сенс. Факторів можна перелічити чимало. У буковинців залишилося чимало питань та загадок за підсумками його попереднього візиту. Попри гарну риторику та доречну тоді критику нашого земляка Арсенія Яценюка, які були негайно розтиражовані країною, Саакашвілі склав про себе доволі двозначне враження. Візит завершився нічим, якщо не рахувати десяток фото з ним, що трішки погуляли інтернетом. Нині він скоріш за все буде говорити та обіцяти приблизно те саме, лише змістивши акценти критики на інших осіб держави. Це очевидно. Поруч з ним у президії зборів громади селища Глибока буде сумлінно сидіти/стояти  мовчазний Роман, який буде мовчки кивати головою. Потім вони візьмуться за руки і як Фідель з Че Геварою проголосять у нетоплену залу кілька революційних антикорупційних гасел, що вразять присутніх сміливістю. Їх підхоплять двадцять стрижених під Романа місцевих хлопців, які колись кричали його прізвище на майдані в Чернівцях та привели нікому невідомого митника до губернаторського кабінету. От і розгадка. Бо час Саакашвілі минув, а Романа ще не настав. А може ніколи й не настане. От в чому інтрига.

Тетяна Навроцька, Чернівці

Джерело: http://acc.cv.ua/tochka-zoru/18736-intrigi-glibotskikh-genatsvali. 

avatar

Інтриги глибоцьких генацвалі

28 січня 2017 15:32