Ростислав Білик, якого розшукує поліція, не склав присягу  на вірність громаді міста

Ростислав Білик, якого розшукує поліція, не склав присягу на вірність громаді міста

03.12.2015, 15:09

Сьогодні, 3 грудня, депутати зібрались на першу сесію Чернівецької міської ради нового скликанння.

Новообрані депутати склали присягу на вірність громаді міста.

Депутатів за списком в алфавітному порядку запрошували підійти до голови міської ТВК Сергія Бостана, який вручав їм посвідчення. Коли прозвучало ім'я і прізвище обраного депутатом Ростислава Білика присутнім пояснили, що він відсутній. Відтак продовжили вручати посвідчення іншим депутатам. 

Зачитати текст присяги доручили найдосвідченішому депутату міськради Любові Сорохан.

Відстуній Ростислав Білик присяги на вірність громаді міста не склав. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп порадив Ростиславу Білику відсидіти п'ять років і "на свободу з чистою совістю"

Таким чином посвідчення і значок депутата Чернівецької міської ради залишається у міській виборчій комісії, повідомив журналісту molbuk.ua голова МВК Сергій Бостан.

"Посвідчення і значок депутата залишатиметься у комісії до того часу, доки депутат Білик не з’явиться у МВК. Коли він з’явиться, то, згідно з процедурою, він повинен буде скласти присягу на вірність громади Чернівців", - повідомив Сергій Бостан.

За словами Бостана, законодавство не передбачає жодних термінів для того, аби Білик з’явився за своїм депутатським посвідченням.

Фото: http://acc.cv.ua/imag…/Images/02_Images/biluk_posvidchen.jpg

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підстав відмовити Ростиславу Білику в реєстрації депутатом не було, - Чернівецька МВК

Питання переголосування на дільниці Білика, де купували голоси виборців, розглянуть у комітетах Верховної Ради

Депутат Білик, що купував голоси у Чернівцях, утік в Ізраїль, - Айвазовська

Водночас "зниклого безвісти" Ростислава Білика включили до складу постійнодіючої комісії з бюджету та фінансів при Чернівецькій міській раді. Про це повідомляє www.chas.cv.ua 

На сьогоднішній сесії чернівецькі депутати визначали склад постійнодіючих комісій при міській раді. Таких комісій є 6, серед них - комісія з бюджету та фінансів, до якої поміж іншим включили і підозрюваного у справі підкупу виборців депутата Ростислава Білика. Попри те, що сам він на сесії присутнім не був, в міську раду надійшла його письмова заява про згоду щодо роботи у цій комісії. 

- Най буде, - прокоментував ситуацію міський голова.

Як відомо, Ростислава Білика підозрюють у організації підкупу голосів виборців на виборчій дільниці у студмістечку на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року.

Після того, як правоохоронці провели обшук у квартирі Білика, депутат виїхав за межі Чернівців. Поліція оголосила Білика у розшук. 

1