Російськомовний водій автівки ударив єпископа упц мп Нікіту на вулиці Сагайдачного: у мережі оприлюднили відео

Російськомовний водій автівки ударив єпископа упц мп Нікіту на вулиці Сагайдачного: у мережі оприлюднили відео

11.04.2023, 11:08

Відео, на якому невідомий б'є в обличчя чоловіка у священницькій рясі оприлюднили у телеграм-каналі Хороші Чернівці. 

На відео видно, як з машини вийшов чоловік і, погрожуючи, наносить удар людині у рясі, в якій глядачі впізнали фігуранта секс-скандалу єпископа упц мп Нікіту , а послушники, які його супроводжують, телефонують до поліції. 

Із запису зрозуміло, що інцидент, про причини якого поки невідомо, трапився на вулиці Сагайдачного у Чернівцях поблизу Миколаївської церкви. 

Одіозний єпископ Никита з Драчинців під вигуки "збоченець" залишився без останнього храму УПЦ МП на Франківщині

Ввечері 10 квітня, патрульні Чернівців отримали звернення на лінію 102 щодо інциденту на вулиці Сагайдачного.

Як стало відомо, на місці інциденту був архімандрит Никита (Сторожук) єпископ Івано-Франківський та Коломийський, який раніше був секретарем Чернівецько-Буковинської єпархії упц мп. Клірик упц мп написав заяву про нанесення йому тілесних ушкоджень. Матеріали передали до відділку поліції.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції, до поліції надійшло звернення 42-річного чоловіка про те, що по вулиці Сагайдачного обласного центру водій вийшов із салону автомобіля та висловлюючись нецензурними словами завдав два удари рукою в обличчя.

Поліцейські встановили усіх учасників інциденту. Наразі правоохоронці проводять необхідні процесуальні дії, досудове розслідування триває.

Відомості за даним фактом слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Сайт https://acc.cv.ua/ додає, що архімандрита Никиту внесли в базу «Миротворець» 1 травня 2020 року. Серед причин внесення архімандрита Никити (в миру – Андрія Сторожука) до бази «Миротворця» – вчинення провокацій, маніпуляція інформацією й участь у дестабілізації суспільного життя в Україні. Також клірика упц мп вважають противником незалежності українського православ’я від рпц, йдеться на сайті «Миротворця».

 

 



Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
 
 

 

1