'Рожеве' майбутнє: в гонитві за електоральними дивідендами окремі нардепи жертвують спроможністю громад, - джерело

"Рожеве" майбутнє: в гонитві за електоральними дивідендами окремі нардепи жертвують спроможністю громад, - джерело

08.03.2018, 21:47

Народний депутат України Максим Бурбак вітає прискорення процесу створення об'єднаних територіальних громад на Буковині, до якого нарешті приєдналися його колеги нардепи-мажоритарники з Чернівецької області. На початку імплементації реформи по децентралізації влади дехто із них займав вичікувальну позицію, остерігаючись ризикувати, боячись послабити електоральну підтримку під час виборів. Натомість тепер  окремі нардепи в гонитві за тими ж електоральними дивідендами обіцяють "рожеве" майбутнє, нехтуючи "Методикою формування спроможних територіальних громад" затвердженою Кабміном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Рибак: На Кіцманщині може відбутися об’єднання ще однієї територіальної громади

Рибак повідомив, що Шипинці приєднаються до Кіцманської ОТГ

- Дуже тішить, що останнім часом мої колеги нардепи-мажоритарники з Чернівецької області енергійніше та завзятіше включилися в процес створення об'єднаних територіальних громад, - сказав Максим Бурбак. - Розумію, що на початку імплементації реформи по децентралізації влади було вкрай непопулярно її пояснювати, адже це часто наражалося на нерозуміння, місцями спротив, сільських голів, які могли суттєво послабити електоральну підтримку під час виборів. Мусів деколи відпрацьовувати на "чужих" округах. Ну за те вибачайте!

- Тепер все докорінно змінилось. Нарешті всі учасники цього процесу усвідомили його незворотність та порахували численні позитивні зрушення в об'єднаних громадах-першочках( деколи корисно подивитись через паркан))). Але під час агітації "За" реформу треба також усвідомлювати і відповідальність за спроможність майбутньої громади. Раджу колегам ознайомитись з "Методикою формування спроможних територіальних громад" затвердженою Кабміном до того, як обіцяти "рожеве" майбутнє, особливо в приміській зоні обласного центрусказав Максим Бурбак.

- Колеги в погоні за електоральною підтримкою деколи усвідомлюйте ступінь відповідальності !!! Тоді і в вас, і в нас все буде гаразд !!!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Гостюк: Експерти схвалили концепцію об'єднання територіальних громад, яку розробила Чернівецька ОДА

1