«Рідне місто», «Самопоміч» та «Свобода» політизували питання бюджету Чернівців

«Рідне місто», «Самопоміч» та «Свобода» політизували питання бюджету Чернівців

06.01.2017, 00:40
Депутати ухвалили компромісний бюджет, розподілили гроші лише на захищені статті, решту - ще думають, кому скільки дати

Напередодні нового року депутати міськради ухвалили бюджет Чернівців на 2017 рік з доходами 2,1 млрд. гривень та видатками розміром 2,2 млрд.

Зважаючи на розвиток подій у міській раді останнім часом, сподіватися від місцевих обранців можна було чого завгодно. Бюджет взагалі могли не ухвалити до нового року. Про те, що і це питання політичне можна було зрозуміти по тому, як голосували депутати. Адже не голосували за бюджет одностайно «Рідне місто», «Самопоміч» та «Свобода».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати міськради ухвалили і розділили все, окрім бюджету розвитку

Як з’ясувалося під час розгляду проекту головного фінансового документа, за яким місто житиме весь рік, у депутатів з’явилося багато зауважень. Зокрема, заступник голови бюджетної комісії Богдан Ковалюк зазначив, що їх непокоїть відсутність двох програм цільового використання коштів бюджету від департаменту ЖКГ та департаменту містобудівного комплексу. Тож запропонував голосувати лише за захищені статті. Решту – розглянути пізніше.

Після тривалих обговорень, дискусій, погоджень і торгів депутати на погоджувальній раді вирішили розділити усі видатки бюджету, окрім статті розвитку.

- Є домовленість, що розглядається окремо тільки додаток щодо використання бюджету розвитку, тобто капітальні видатки, - зазначила начальник фінуправління Чернівецької міськради Лівія Бамбуляк. –

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях депутати призупинили проведення мереж на проспекті Незалежності, 116, а також реконструкцію кінотеатру ім. Івана Миколайчука

А ось кошти на будівництво житлового кварталу на проспекті Незалежності, реконструкцію кінотеатру імені Івана Миколайчука, клубу в мікрорайоні Рогізна тощо ділитимуть уже в січні. 

- Ухвалили бюджет, але будемо збиратися ще в січні, вносити певні уточнення, ухвалювати відповідні цільові програми за департаментами, тобто визначати перелік об’єктів, які мають фінансувати цього року і наступного, - зазначив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Ольга МАКСИМЮК

Джерело: https://pogliad.ua/

1


КОМЕНТАРІ (3)

Ніхто навіть і не сумнівався в тому, що запроданці будуть перешкоджати прийняттю бюджету. Якби здорові сили не наполягли, то бюджетники в січні залишились би без зарплат. Де обіцяний розгін цього кодла, яке називається радою.

avatar

!!!

06 січня 2017 10:54

А Ковалюку за деребан одного мільйона на проект тунелю під аеропортом - як мінімум палата в псіхушці, з удобствами. Шиза косить наших депутатів.

avatar

Захар

06 січня 2017 11:38

Депутати якраз не політизували, а не дали Каспруку роздерибанити бюджет розвитку і капітальні видатки під приватні фірми Бурбака! Тут потрібно приймати правильне і виважене рішення!)))

avatar

Людмила Дудченко

06 січня 2017 15:13