Реорганізація БДФЕУ не порушує права студентів, - міносвіти

Реорганізація БДФЕУ не порушує права студентів, - міносвіти

16.02.2016, 14:04

Реорганізація Буковинського державного фінансово-економічного університету не порушує права та інтереси осіб, які навчаються у цьому вузі.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит "МБ" за підписом першого заступника міністра освіти України Інни Совсун.

Зокрема, у тексті листа йдеться, що здобувачі вищої освіти БДФЕУ продовжать навчання у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича за обраними напрямками підготовки (спеціальностями) на тих умовах, за якими вони навчалися (ті, хто навчався на бюджеті, продовжать навчатися на бюджеті), для контрактників – розмір оплати не зміниться.

"Здобувачі вищої освіти БДФЕУ після завершення навчання отримають дипломи ЧНУ. Крім того, будуть вжиті заходи щодо забезпечення дотримання соціально-трудових гарантій всіх працівників БДФЕУ у порядку, визначеному законодавством", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БДФЕУ - не годівниця деяких чиновників, вся ситуація стосується лише Прядка і крісла, в яке він вріс, - нардеп

Останнє загострення на Буковині спровокувала місцева команда Фірташа, - джерело (ВІДЕО)

Водночас у листі повідомляється про те, які університети раніше пройшли реорганізацію в Україні.

"У 2015 році було прийнято рішення Уряду, зокрема про ліквідацію вищого навчального закладу "Луганський державний інститут житлово-комунального господарства і будівництва", розпорядження Кабінету міністрів України від 26 червня 2015 р. №656.

Львівську державну фінансову академію приєднано до Львівського національного університету імені Івана Франка, розпорядження Кабміну від 25 березня 2015 р. №412.

Міжгалузеву академію управління приєднано до Київського національного університету технологій та дизайну, розпорядження Кабміну від 27 травня 2015 р. №547. 

Розпорядженням Кабміну від 25 листопада 2015 р. №1223 реорганізовано Український державний університет фінансів та міжнародної торгівлі шляхом його приєднання до Київського національного торговельно-економічного університету. 

Українська академія банківської справи приєднана до Сумського державного університету, розпорядження Кабінету міністрів від 23 грудня 2015 р. № 1398", - повідомляється у листі.

Джерело: molbuk.ua

1