Вулицю Богдана Хмельницького у Чернівцях ремонтуватиме  міськШЕП, а не  Добровольський (+коментар Каспрука)

Вулицю Богдана Хмельницького у Чернівцях ремонтуватиме міськШЕП, а не Добровольський (+коментар Каспрука)

05.05.2015, 22:50

У Чернівцях визначили переможця тендеру на ремонт вулиці Богдана Хмельницького. Ним стало комунальне підприємство "МіськШЕП".

 Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

 Близько півтори години тривало засідання тендерної комісії. На нього не пускали ні представників ЗМІ, ні представників учасників тендеру, ні мера Олексія Каспрука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кабінету, де відбувається тендер по вулиці Хмельницького, не пустили ні ЗМІ, ні мера. Забіг лише Бешлей

 Через півгодини засідання представників ЗМІ запросили та повідомили результати перевірки наданої учасниками тендеру документації.

 Потім усіх знову попросили вийти із кабінету для того, щоб члени тендерної комісії змогли проголосувати за переможця тендеру.

 Ще майже через годину всім оголосили переможця. Ним стало комунальне підприємство "МіськШЕП".

 - Чотири із шести пропозицій були відхилені через невідповідність представленої документації, - каже голова комісії, заступник директора департаменту ЖКГ Алік Ротарь. - Відтак, розглядались пропозиції міськШЕПу та ТОВ "Євродор" (Миколаївська область). Пропозиція місьШЕПу була набагато дешевшою. Тому вони і перемогли.

 Умови ремонту: сума - 14 499 688 гривень; термін - 335 днів, гарантія - десять років.

 Нагадаємо, участь у тендері на ремонт вулиці Богдана Хмельницького взяло шість фірм.

Мер Чернівців Олексій Каспрук прокоментував кореспонденту molbuk.ua результати тендеру з ремонту вулиці Богдана Хмельницького, де переможцем визнали міськШЕП.

 - Це та фірма, діяльність якої завжди буде на контролі громади, - каже О. Каспрук. - Крім того, нам важливо було, щоб виконавець робіт мав свій асфальтний завод. Для подібних ремонтів необхідно завозити гарячий асфальт. І якби фірма, яка буде ремонтувати вулицю, не мала поблизу Чернівців асфальтного заводу, якісно виконати роботи було б неможливо.

 - Щодо термінів, то я не вважаю, що це багато (термін виконання робіт - 335 днів, - авт.). Як колишній будівельник, можу сказати, що такі роботи за 90 днів чи швидше виконати неможливо. А ті терміни, які вказав міськШЕП цілком реальні для виконання. Сподіваюсь, найближчим часом буде укладено договір і працівники зможуть приступити до виконання робіт, - додав міський голова.

molbuk.ua

ДОВІДКОВО:

ПП «Євродор» зареєстроване у смт. Доманівка Микоаївської області на Артура Асланяна жителя с.Крижанівка, Одеської області. Свого часу в цьому селі були прописані Араік та Армен Амірханяни, оточення яких часто виграє дорожні тендери. 

Нагадаємо, приватне підприємство «Євродор» (56401, Миколаївська обл., Доманівський р-н, смт. Доманівка, вул. Мельнична, 2А) свого часу виграло тендер на капітальний ремонт ділянки злітно-посадкової смуги аеродрому КП “Міжнародний аеропорт Чернівці”. Проте ремонт супроводжувався гучним скандалом. 

Водночас Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області 16 вересня 2014 р. уклала угоди з ПП «Євродор» на поточний середній ремонт автодоріг державного значення до Заставни й Путили на суму 36,80 млн грн. 

Кандидат в народні депутати України на виборах 2014 року В’ячеслав Добровольський підтвердив інформацію про те, що він причетний до фірми, яка виграла тендер на ремонт злітної смуги чернівецького аеропорту. 

1