Пропозицію Малишевського про оголошення мораторію на реорганізацію ендокринологічного центру підтримала  обласна рада (+поіменне голосування)

Пропозицію Малишевського про оголошення мораторію на реорганізацію ендокринологічного центру підтримала обласна рада (+поіменне голосування)

21.09.2016, 22:52

Депутати обласної ради встановили 10-річний мораторій на реорганізацію обласної комунальної установи «Чернівецький обласний ендокринологічний центр», питання повноцінного функціонування якої нещодавно опинилося у центрі уваги засобів масової інформації та громадськості краю.

Працівники ендокринологічного центру звернулися по допомогу у вирішенні питання щодо подальшої роботи закладу  до постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей. На позачерговому засіданні 19 серпня члени комісії визнали слушність аргументів, які наводять заявники, представники територіальної громади.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники ендокринологічного центру хочуть, щоб Малишевський захистив їх заклад від розправи чиновників з департаменту охорони здоров'я

Під час виїзного засідання постійної комісії 13 вересня, яке відбулося в Чернівецькому обласному ендокринологічному центрі, голова комісії Ігор Малишевський (фракція «Українського об’єднання патріотів – УКРОП») вперше озвучив ініціативу, а колеги-депутати підтримали його пропозицію, винести на розгляд  Чернівецької обласної ради питання про оголошення мораторію на перенесення стаціонару ендокринологічного центру в будь-який інший медичний заклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія Малишевського ініціювала мораторій на реорганізацію ендокринологічного центру і шукає авторів збурення лікарів (+ВІДЕО)

Обґрунтовуючи необхідність оголошення мораторію Ігор Малишевський пояснив, що це буде найкращих захист від усіляких несподіванок, дозволить працівникам закладу бути впевненим у його майбутньому  і спокійно працювати на користь всієї буковинської громади. А також публічно, в присутності всього колективу ендокринологічного центру, пообіцяв  винести це питання на розгляд сесії.  

Колеги Ігоря Малишевського з фракції «УКРОП» підтримали ініціативу одного зі своїх членів і закликали весь депутатський корпус ухвалити відповідне рішення і оголосити мораторій на реорганізацію центру. Водночас фракція пообіцяла надалі послідовно відстоювати законні інтереси працівників медичних закладів, в тому числі під час оголошеної оптимізації лікувальних установ.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «УКРОП» закликає депутатів обласної ради підтримати збереження ендокринологічного центру

Працівники закладу щиро подякували голові і членам медичної комісії за їхню принципову позицію:

"Від усього колективу Чернівецького обласного ендокринологічного центру ЩИРО ВАМ ДЯКУЄМОІ!!! За Ваш сучасний погляд на реформування та розвиток медицини!! А також за Вашу підтримку і небайдужість!!! Завдяки ВАМ ми можемо і надалі спокійно працювати, надавати якісну і повноцінну медичну допомогу хворим з ендокринною патологією нашої області!! Впевнені, що Ваша активна позиція і бажання позитивних змін, і в майбутньому будуть допомагати як медикам і хворим. ЗМІНАМ таки БУТИ!!)))" - написала на своїй сторінці у ФБ Алёна Гушулей.

1