Про 'нещасні' благодійні внески, або Ще одна комісія облради вирішила не продовжувати контракт з головлікарем онкодиспансеру

Про "нещасні" благодійні внески, або Ще одна комісія облради вирішила не продовжувати контракт з головлікарем онкодиспансеру

25.03.2016, 15:15

Постійна комісія Чернівецької обласної ради з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (голова комісії Любов Годнюк) на своєму засіданні розглянула низку кадрових питань. Про це повідомляє прес-служба облради.

Зокрема, постійна комісія визнала за доцільне продовжити на новий строк трудовий контракт з головними лікарями обласного спеціалізованого Будинку дитини, обласного протитуберкульозного санаторію"Красноїльськ" та Чернівецького обласного ендокринологічного диспансеру.

Депутати рекомендували реорганізувати обласний центр "Здоров’я", у керівника якого також закінчується дія трудового контракту, і не підтримали заяву головного лікаря Патологоанатомічного бюро про продовження з ним трудових відносин. 

Найбільш дискусійним виявилось питання продовження трудових відносин з головним лікарем обласного клінічного онкологічного диспансеру. Після заслуховування думок Департаменту охорони здоров’я, постійної комісії з питань охорони здоров’я, громадських активістів та членів трудового колективу, їх тривалого та емоційного обговорення, депутати вирішили не продовжувати трудовий контракт з Гонцою А.О., якому порадили за час, що залишився до завершення дії контракту, підготувати необхідний кадровий резерв. Постійна комісія також не продовжила трудовий контракт з головним лікарем Чернівецького обласного центру служби крові та з головним лікарем обласного дитячого протитуберкульозного санаторію "Садгора".

Депутати розглянули низку звернень щодо передачі в оренду окремого нерухомого майна спільної власності територіальних громад області, вирішили інші питання для забезпечення ефективного управління комунальним майном.

 Офіційно: "благодійні" внески в лікувальних закладах не можуть виражатися фіксованою сумою. Це підтверджують в Департаменті охорони здоров'я, - повідомляє www.chas.cv.ua.

Останнім часом в суспільстві піднялася тема щодо благодійних внесків у лікарнях. Це почалося після відвідин Комісією обласної ради з питань охорони здоров'я, праці та соцзахисту Чернівецького обласного онкологічного диспансеру (детальніше читайте і дивіться за посиланням: Комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я та АТО наче «пороблено»: в онко-диспансері її членів зустріли зі скандалом та Скандал в онкодиспансері: благодійний внесок за аналіз крові - 80 гривень. Лікар Ольга Кобевко кличе всіх на підтримку комісії! і одразу викликала обурення в громадськості. 

Зрозуміло, що фінансове забезпечення та бюджетна підтримка державних лікувальних закладів залишає бажати кращого. Проте ні про які фіксовані "такси" не може бути й мови.

- Благодійні внески не можуть виражатися фіксованою цифрою, - заявила сьогодні на засіданні комісії з майнових питань голова комісії Любов Годнюк. Присутні на засіданні працівники Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА це підтвердили. Те ж бачимо і в законодавстві - відповідна постанова Кабміну (No 1222 зі змінами) стверджує те, що прийом благодійних внесків відбувається виключно на добровільній основі і ні в якому разі не повинен братися як плата за надання установою послуг. 

Але на жаль, на ділі маємо фіксовану систему розцінок - і йдеться не лише про онкологічний диспансер, де вимагають 80 гривень за аналіз крові, а 180 - за рентген-плівку, - ні, така сама ситуація у більшості лікувальних закладів. При чім вона настільки вкорінилася в свідомість самих лікарів і стала нормою, що стає навіть страшно. Зокрема, на тому ж таки засіданні майнової комісії всіх присутніх прикро подивував доцент кафедри онкології, променевої діагностики та променевої терамії БДМУ Олександр Петрович Пересунько. Який заявив, що, мовляв, 80 гривень - то не гроші, і ніхто ними не вдавиться. Детальніше на відео
1


КОМЕНТАРІ (1)

пересунько син пересунька. за посаду за наукову роботу не задушився.

avatar

гость

25 березня 2016 20:30