Президент США Джо Байден з раптовим візитом відвідує столицю України Київ

Президент США Джо Байден з раптовим візитом відвідує столицю України Київ

20.02.2023, 16:35
Президент США Джо Байден перебуває з несподіваним візитом в столиці України Києві. Президент США вперше відвідав Україну з початку російського вторгнення. Своїм візитом Байден підкреслює американську підтримку України та збройної оборони України проти агресії Росії.
 
За чотири дні до першoї "роковини" вторгнення Росії в Україну президент США Байден перебуває в Києві, щоб висловити підтримку своєму українському колезі Володимиру Зеленському. Це перший візит Байдена в Україну з початку російського вторгнення.
 
Білий дім зміг замовчувати несподіваний візит, але він не є абсолютно несподіваним. Завтра Байдена очікують у столиці Польщі Варшаві. Там він виступатиме з промовою, в основному про війну в Україні. З огляду на це в різних ЗМІ відбувались різноманітні припущення, чи американський президент зустрінеться з українським колегою в Польщі, чи, навпаки, запланує раптовий візит до Львова..., або іншого українського міста (ближче до кордону з Польщею)... Aле до Києва ?!?
 
Уявляю, який переполох зараз у Кремлі, у ФСБ, ГРУ, СЗР, МЗС Росії і в редакціях пропагандистьських російських ЗМІ.
 
Не обманюйтеся, що у Кремлі щось знали про цей візит. Вчора у Солв'йова у Скабеєвої говорили і всі в свинячий голос заявляли, що Байден не ризикне приїхати в Україну. Були припущення, що можливо Байден прибуде у якесь прикордонне містечко України, але в Київ не ризикне. Інша найбільш прийнятна версія була, що Зеленський поїде у Варшаву і там проведе зустріч з Байденом.
 
У суботу Джо Байден відкрито вечеряв з дружиною у ресторані. У неділюу на сайті Білого дому з'явився розклад робочого дня Джо Байдена на понеділок: ранкова нарада, брифінги, інформаційна підбірка і виліт до Варшави... А в цей час Борт США N° 1 вже перетинав Атлантику.
 
Якби ще в неділю російські ЗМІ з подачі спецслужб повідомили, що у понеділок вранці президент США прибуде до Києва - візит би, вірогідно, був скасований. А Росія б обов'язково вдалася б до провокацій, аби цей візит зірвати.
 
 
Ростислав ДЕМЧУК з Брюселя
 
КОМЕНТАРІ
Відбули історичний візит. Скажу так: обидва президенти задоволені розмовою. Атмосфера - максимально довірлива і душевна.
Цей візит є перемогою українського народу і президента Зеленського. Він здійснений всупереч всьому заради перемоги України і всього вільного світу. Чіткий сигнал на болота - вас ніхто не боїться!
Щойно приїхавши з Мюнхена, я знову вирушаю в дорогу. Відновлюю своє відрядження в Брюссель, Гаагу та Нью-Йорк.
Брюссель: перша тристороння зустріч Україна-ЄС-НАТО для координації зусиль щодо зброї, тренувань, збільшення обсягів роботи оборонної промисловості.
Гаага: переговори щодо зброї, відповідальності, членства України в ЄС і участь в заходах з нагоди року повномасштабного вторгнення.
Нью-Йорк: Генасамблея, Рада Безпеки, зустрічі. Це буде про коаліцію на підтримку України, Формулу миру Зеленського, а також інші важливі рішення.
Ми обов’язково переможемо.
 
 
КОМЕНТАР НАРОДНОГО ДЕПУТАТА УКРАЇНИ СЕРГІЯ РУДИКА
 
Перший візит американського Президента за 9 років війни з тайгою – це дуже сильний і знаковий крок. Його не можна оцінювати виключно кількістю нової зброї, фінансової допомоги чи інформаційним впливом. Такі візити, передусім, мають вплив на світову політику, можуть змінювати позицію окремих держав, ламати міжнародні конструкції.
 
Показово, що цей візит дуже ретельно готувався. По-перше – це день розстрілу Небесної сотні, який також використовувався руснею для підготовки вторгнення до АР Крим і початку війни. По-друге – візит відбувається на фоні завтрашнього брязкання зброєю у москві і, очевидно, «підкорегує» кацапню. По-третє, що головне, стане чітким сигналом для європейських політиків, які останніми днями шукають можливості для путіна зберегти обличчя.
Раді вітати Вас у Києві, пане Президенте!
 
 
 
 

 

BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua         

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS благодійним внеском. 

 
1