Прем'єр-міністр на Буковині розповів, на які потреби слід першочергово витрачати кошти місцевих бюджетів під час війни

Прем'єр-міністр на Буковині розповів, на які потреби слід першочергово витрачати кошти місцевих бюджетів під час війни

10.11.2022, 19:06
Журналіст BukNews використав сьогодні нагоду поставити питання прем'єр-міністру України Денису Шмигалю після відкриття багатостраждального КПП "Красноїльськ" на українсько-румунському кордоні.
 
Зважаючи на різні думки, які циркулюють поміж чернівчан, на що варто першочергово витрачати людські гроші під час війни, дуже хотів дізнатися позицію з даного приводу головного господарника країни. Тим більше, що це проблема важлива не тільки для нашого міста.
 
Тому перепитавши, чи бачив прем'єр, проїжджаючи Чернівцями, як у нас зараз активно ремонтують дороги і тротуари, запитав про таке: чи контролює уряд, на що на місцях витрачають гроші місцевих бюджетів. І які витрати, на його думку, є першочерговими за даних обставин.
 
Якщо коротко переказати зміст відповіді голови українського уряду, то турбуватися чернівчанам, що їхні гроші підуть не за призначенням, не варто. Мінфін і Держказначейство тримають руку на фінансовому пульсі усіх муніципалітетів країни. І хоча, не буду тут приписувати голові уряду того, чого він не казав - ремонту доріг і тротуарів в озвученому ним переліку першочергових статей видатків справді не було, але й категоричної заборони не робити цього під час війни теж не прозвучало.
 
Щобільше, прем'єр-міністр непрямо визнав проблему нагромадження фінансових ресурсів на рахунках місцевих органів влади, через урядові обмеження використання цих коштів для деяких потреб. Тому, резюмуючи, якщо у Чернівцях і витрачають якісь кошти не за переліченими головою уряду пріоритетами, то тільки у межах тих обмежених можливостей, які на період війни залишив місцевому самоврядуванню державний центр.
 
 ДОВІДКОВО:
 
Прем’єр-міністри України та Румунії відкрили новий пункт пропуску на спільному кордоні
 
Відсьогодні на українсько-румунському кордоні працює новий пункт пропуску «Красноїльськ — Вікову де Сус». Його офіційно відкрили Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Прем’єр-міністр Румунії Ніколає Чуке під час спільного візиту на українсько-румунський кордон 10 листопада.
 
«Після 24 лютого західний напрямок став ключовим для України. Тому розширення його пропускної здатності є одним із пріоритетних завдань для нашого Уряду. Розвиток прикордонної інфраструктури дає нам змогу наростити експорт до ЄС, збільшити обсяги допомоги та інтенсивність економічної співпраці з партнерами», — відзначив Денис Шмигаль.
 
Як повідомив Прем’єр-міністр України, «Красноїльськ — Вікову де Сус» став першим з 1998 року пунктом пропуску, збудованим з нуля. За його словами, у майбутньому планується запуск й інших пунктів пропуску на кордоні з Румунією: «На цьому не зупиняємося. Працюємо далі задля перемоги».
 
 
 
 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

 

 

 

1