Поліцейський з Чернівців отримав «Героя України» з рук Зеленського на Софійській площі

Поліцейський з Чернівців отримав «Героя України» з рук Зеленського на Софійській площі

24.02.2023, 12:19

Сьогодні, 24 лютого, в роковини повномасштабної війни, президент Зеленський на Софійській площі вручив «Героїв» українським захисникам.

Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди, зокрема, звання Героя України, українським захисникам у річницю повномасштабного вторгнення Росії на Софійській площі вранці 24 лютого, пише Українська Правда.

На Софійській площі підняли державний прапор. В цей час наживо лунав гімн у виконанні Святослава Вакарчука.

Зеленський подякував усім захисникам та захисницям, а також усім українцям, який кожен на своєму місці протистоїть агресору: «Я дякую усім, хто витримав той лютий, цей рік, і хто дає Україні незламність! Слава усім, хто зараз в бою! Слава Збройним Силам України, Національній гвардії, розвідці, Службі безпеки України, Національній поліції, українським прикордонникам і усім вам, нашим Силам оборони і безпеки! Слава усім вам, хто допомагає битися, і хто рятує життя! Світла пам?ять усім, чиє життя забрала ця війна».

Серед нагороджених - чернівчанин Олег Лакуста

Олег Лакуста - учасник АТО на сході України у складі відділу швидкого реагування «Сокіл» УБОЗ УМВС України в Чернівецькій області. Полковник Національної поліції України, учасник російсько-української війни, який відзначився у ході російського вторгнення в Україну.

Звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка» чернівчанин отримав «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

Також президент вручив державні нагороди, частину з них - посмертно.

На Софійській площі пройшла церемонія вручення бойових прапорів. На заході були присутні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резніков, голова ГУР Кирило Буданов, секретар РНБО Олексій Данілов, міністри та інші посадовці.

Мужність та героїзм: нагородили військового з Буковини

Ще один буковинець Сергій Храпко отримав високу державну нагороду.

Мешканець Мамаївської територіальної громади отримав орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Про це пише пресслужба Чернівецької обласної ради.

Захисник боронить нашу землю від збройної агресії росії ще з 2014 року. Воїна відзначили за особисту мужність, самовіддані та героїчні дії під час захисту суверенітету та територіальної цілісності України. 

 

 

BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua         

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS благодійним внеском. ????????

1