Оксана Продан робила усе, щоб постанова про перевибори міської ради не потрапила на розгляд Верховної Ради України, - джерело

Оксана Продан робила усе, щоб постанова про перевибори міської ради не потрапила на розгляд Верховної Ради України, - джерело

10.08.2018, 14:17

Народний депутат України Максим Бурбак припустив, що нехтування вибором чернівецької громади з боку купки депутатів Чернівецької міської ради є тією останньою краплею, яка може переконати народних депутатів Верховної Ради України ухвалити постанову про перевибори міськради у Чернівцях.

Про це Максим Бурбак заявив 9-го серпня в прямому ефірі програми «Пряма відповідь» на телеканалі «Чернівці».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Друга гілка газогону зняла двох міських голів у Чернівцях»: нардеп розповів, як газова труба заробляє гроші на хабарі для людей Фірташа

Коли у крані не буде води, чернівчани можуть сміливо дякувати Продану і 29 депутатам-запроданцям, - нардеп 

«Кожному по 30 срібняків, а хлопцям із заднього сидіння Продана по 3»: зі зрадниками-депутатами з демократичних політичних сил вже почали розраховуватися, - Бурбак

- Народний депутат України Віктор Король, який виступив на підтримку заколоту 29 депутатів у Чернівецькій міській раді, входить до міжфракційного депутатського об’єднання «Буковина». Нагадаю, що об’єднання очолює Оксана Продан. Насправді це міжфракційне депутатське об’єднання пора назвати «Друзі Фірташа», бо воно захищає інтереси газового олігарха. Оксана Продан робила все, щоб ця постанова не виходила навіть з профільного комітету.

- Ми з Миколою Федоруком, як ініціатори її ухвалення, свідомі того, що ці 226 голосів потрібно збирати по залу. Після останньої краплі, нехтування волею громади, після усунення обраного нею міського голови, можливо, народні депутати від демократичних постмайданних партій матимуть іншу позицію, ніж представники їхніх політичних сил у Чернівецькій міській раді. Нагадаю, що у Чернівцях за усунення обраного громадою мера проголосували «Батьківщина», «Самопоміч», «Народний контроль», «Свобода» - всі разом стали на захист інтересів Фірташа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія Порошенка розкололася у питанні щодо усунення мера Чернівців: нардеп Король від БПП проти Каспрука і чернівецьких депутатів від своєї партії

Останній запобіжник від дерибану Чернівців командою Фірташа - 13 депутатів, які не голосували за усунення Каспрука і залишилися на боці громади, - Бурбак

Щойно Верховна Рада України розпустить Чернівецьку міську раду Каспрук теж піде на перевибори, - джерело

В разі усунення Олексія Каспрука народні депутати від Народного Фронту ініціюють розпуск Чернівецької міськради

- Тепер я можу запитати у голів парламентських фракцій цих політичних сил: шановні, це також і ваша позиція? Пане Березюк, коли ви щирий, коли критикуєте олігархічно-клептократичний режим, чи коли захищаєте його найодіозніших представників у Чернівцях? Пані Тимошенко – невже ви захищаєте Фірташа, чи це ваші хлопці у Чернівцях помилилися? І так по кожному.

- І, найголовніше, я звернуся до наших колег по коаліції з проханням визначитися, кого ви насправді підтримуєте: своїх побратимів по партії у Чернівцях, які стали на бік міської громади і не голосували за це ганебне рішення, чи у вас своє бачення. І це розставить усі крапки над «і», - сказав Максим Бурбак. - А чинним Чернівецьким міським головою є Олексій Каспрук! Крапка! Народний фронт відстоював і відстоює вибір городян. А заколотникам нагадаю, що після їхнього перевороту 2011 року, був Майдан. І їх виносили з кабінетів. Думаю, що у законний спосіб так буде і тепер. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З перефарбованими регіоналами газового олігарха Фірташа чи з громадою Чернівців? Членам міжфракційного депутатського об’єднання «Буковина» час визначатися! 

"Свобода" вдруге стала могильником чернівецького самоврядування

Народний депутат України Максим Бурбак  висловив переконання, що однією з причин усунення Чернівецького міського голови з посади стало бажання контролювати газогони в Чернівцях.

Про це Максим Бурбак заявив 9-го серпня в прямому ефірі програми «Пряма відповідь» на телеканалі «Чернівці».

- Друга гілка газогону зняла двох міських голів у Чернівцях, - нагадав Максим Бурбак. – Чому 2011 року, після усунення Миколи Федорука, Чернівецька міська рада проголосувала про передачу на баланс приватному підприємству «Чернівцігаз» другої гілки газогону до міста вартістю 23 мільйона гривень? Тоді це було понад 3 млн доларів. Бо це підприємство контролюється Фірташем-Борисовим. Я особисто зареєстрував петицію, щоб повернути це майно громаді. Але цього не трапилося. Натомість вони зняли Чернівецького міського голову і провалили результативне голосування за цю петицію. Тепер за транспортування газу по трубі, яка належить громаді, кожен чернівчанин платить приблизно 510 гривень за кожну тисячу кубів. Ми, громада, за бюджетні кошти збудували трубу, ці покидьки її забрали, безкоштовно використовують з 2011 року, а ми ще за все це платимо.

- Ось за такою схемою з усього міста збираються гроші на хабар у розмірі 200 тисяч доларів, який потім колишній заступник Борисова, затриманий правоохоронцями, намагався дати прокурору.  І тим хлопцям, які домовляються з Василем Проданом на задніх місцях його джипа, а потім голосують за його інтереси хочу сказати: вас купують не за 30 срібняків, а за три. Бо отак формуються хабарі, які потім ідуть на Київ для захисту інтересів команди Фірташа.

- Тому зняли Чернівецького міського голову, який не захотів домовлятися з політичними терористами. Бо не можна домовлятися зі зрадниками громади.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Ти ку-ві с-и в очі, а вона каже що то божа роса. Бурбак ти ж бачив, що на сесії Продан чесно поставив це питання на обговорення депутатів та громадськості. А після обговорення так же чесно поставив на голосування. Бажаючі можуть ознайомитись із обговоренням цього питання на сайті міської ради. Газовод є на балансі у міської ради і не мути людям голову. Для експлуатації цієї гілки газопроводу необхідно мати ліцензію та кваліфікованих спеціалістів. Дешевше віддати його в експлуатацію із доплатою ніж експлуатувати місту самому. До речі експлуатує газопоровід облгаз БЕЗКОШТОВНО1 Ти що хочеш щоб Фірташ виставив рахунок за його експлуатацію? Відносно каоліції у ВР. Навозний фронт своїми непомірними апетитами вже давно її (коаліцію) давно похоронив. Дай списки коаліціантів тоді і виступай що вона існує. Міжфракційне депутатське обьднання "Буковина" є друзями всіх БУКОВИНЦІВ, А до тебе запитання чому ти із Федоруком не в обєднанні? Що вся рота на в ногу а два ??? в ногу? Тобі Бурбак і твоїм друзям рекомендую прочитати статтю Оксани Продан можливо на її сайті "Ненависть вбиває" Взагалі ця стаття корисна для всіх.

avatar

Чернівчанин

11 серпня 2018 17:43

Цьому бурбаці не дано зрозуміти змісту 1-го коменту... Воно тупе і зле, як песеня...

avatar

Юрій

12 серпня 2018 09:31