Одеській митниці, якою опікується сам Саакашвілі, не вдалося повторити дорожний подвиг Чернівецької, за яку відповідає лише Салагор

Одеській митниці, якою опікується сам Саакашвілі, не вдалося повторити дорожний подвиг Чернівецької, за яку відповідає лише Салагор

05.02.2016, 16:06

Про це на своїй сторінці у ФБ  написав народний депутат України Максим Бурбак:

- З доповіді Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського стало відомо, що на Одеській митниці немає перевиконань плану надходжень, як на митниці, наприклад, Чернівецької області. Нагадаю, що згідно експерименту запропонованого урядом, 50% з перевиконання надходжень митниць мають піти на ремонт доріг в області. В Чернівецької області - перевиконання 130 млн.грн. А в Одеській - немає. Це все, що треба знати про боротьбу з корупцією великого грузинського реформатора, - написав лідер парламентської фракції "Народного фронту" Максим Бурбак

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салагор дасть на ремонт доріг 100 мільйонів гривень

Нардеп Рибак піариться з білбордів на дорогах Буковини, які зробили за гроші митниці

Нардеп Рибак плагіатить і піариться на дорожніх ініціативах нардепа Бурбака

ДОВІДКОВО:

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на пропозицію голови Одеської ОДА  розробив законопроект «Внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування реконструкції  автомобільних доріг загального користування державного значення Одеса-Рені». Було вирішено, як експеримент, зробити цю конкретну дорогу за кошти Одеської митниці зароблені поверх плану.

Згодом Адміністрація Президента України зареєструвала подібний законопроект, який передбачав «Внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях  з фінансування доріг». Законопроект був добре підготовлений, тому що в ньому були назви об’єктів, перелічено конкретні дороги. 

Водночас пресс–служба Головного управління ДФС в Одеській області повідомила, що надходження до державного бюджету від Одеської митниці ДФС у січні становлять понад 863 млн.грн. Про це свідчать статистичні дані Одеської митниці.

 Виконання плану надходжень до бюджету від Одеської митниці складає 116%. Перевиконання — 123,8 млн.грн.

 За словами першого заступника начальника Одеської митниці Семена Кривоноса, такого показника досягнуто завдяки дорученням, які спрощують процедури оформлення вантажів для підприємців. Зокрема, розширення списку компаній з 30 країн, які можуть оформлятися за ціною, вказаною в контракті, шляхом доповнення його імпортерами сировини, великими платниками податків, компаніями, які ввозять обладнання для українських підприємств, тощо.

 “Цього результату досягнуто за умови відсутності на Одеській митниці ДФС митного оформлення так званих “площадок”. Цей показник досягнуто завдяки митному оформленню чесних, відкритих, прозорих компаній”, - зазначив Семен Кривонос.

 Він пояснив, що 50% від суми майже 124 млн.грн. буде направлено на будівництво та реконструкцію доріг в Одеській області, в тому числі дороги Одеса-Рені.

 “В подальшому ми очікуємо збереження цієї позитивної тенденції. Ще більшого перевиконання планів, які нам доведені і за лютий місяць, і за березень. Ми зробимо все, щоб будівництво стратегічно важливого об'єкту на території Одеської області було закінчено. А також зробимо все, щоб Одеська митниця була найбільш прозорою та відкритою для суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності”, - додав Семен Кривонос.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Так, пане Бурбак, але жителі Чернівецької області також не відчули позитиву на дорогах від такого перевиконання плану на митниці, хіба що власники "золотих" акцій "народного фронту", як ви! 

avatar

Чернівчанин

05 лютого 2016 14:43

avatar

Sani Solomon

06 лютого 2016 01:46

В Чернівцях теж забрали Енергетичну митницю, тому не вводьте людей в оману! Просто Салагор професіонал і патріот, який на своєму місці і це довів. Тільки за минулий рік Чернівецька митниця недоотримала близько 1мільярда гривен за оформлення румунського бензину бо оформляла цей бензин Енергетична митниця

avatar

лукавий

06 лютого 2016 08:40