У питанні  про перевибори Чернівецької міської ради не можна керуватися політичними мотивами,  - голова Комітету ВРУ

У питанні про перевибори Чернівецької міської ради не можна керуватися політичними мотивами, - голова Комітету ВРУ

29.11.2017, 21:53

Голова Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України Сергій Власенко повідомив, що в парламенті зареєстровано кілька проектів постанов про перевибори Чернівецької міської ради. 

Про це народний депутат України розповів в коментарі кореспонденту BukNews.

- У парламенті зареєстровано декілька постанов, які стосуються роботи Чернівецької міської ради. І щодо якихось наслідків цієї роботи, - продовжив Сергій Власенко. По-друге, абсолютно точно, що у нас на розгляді в Комітеті перебуває лист міського голови пана Каспрука з його баченням ситуації. Звичайно, це питання є важливим. Чернівці – це обласний центр, столиця Буковини. Ми в Комітеті виконали всі законні процедури, звернулися до всіх необхідних державних органів і отримали від них відповіді. Комітет також прийняв рішення про те, що не можна керуватися політичними мотивами, а необхідно вивчити це питання з точки зору законності. Відтак рішенням Комітету була сформована робоча група, яка повністю опікувалася цими питаннями. Я вважав за необхідне не увійти до складу цієї робочої групи, те саме я порадив зробити деяким народним депутатам від «Народного фронту». Оскільки йшлося про те, що низка політичних сил беруть участь у цій ситуації, я вважав і вважаю, що представники цих політичних сил точно не повинні очолювати робочу групу і навіть входити до неї. Я висловив свою думку, що в даному випадку  йдеться про очевидний конфлікт інтересів. Неправильно, коли присутній такий конфлікт,  брати участь у роботі групи, яка намагається його розв’язати. Щиро радий, що Микола Трохмович Федорук прислухався до цієї думки.  Робочу групу очолив представник БПП Сергій Кудлаєнко. Він займався організацією роботи – я туди не втручався, участі у засіданнях не брав. Знаю лише, що таких засідань було як мінімум два. Туди запрошували ваших депутатів. Знаю це, бо підписував відповідні листи. Запрошували голів фракцій, вони приїздили, висловлювали свою позицію з цього приводу. І ми заслухали первинний звіт робочої групи. Це ситуація на сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Власенко прийде завтра на сесію Чернівецької міської ради

Власенко порадив Каспруку брати приклад із Садового

Офіційна мета приїзду голови парламентського комітету на Буковину - підготовка Чернівецької обласної організації партії «Батьківщина» до наступного раунду виборівв обєднаних територільних громадах.

- 24 грудня відбудеться четвертий раунд виборів в об’єднаних територільних громадах. Як людина, яка в партії «Батьківщина» курує роботу партійної організації в Чернівецькій області, приїхав до Чернівців, щоб поспілкуватися з кандидатами від нашої політичної сили, - розповів Сергій Власенко. - Зустрічаюся як з кандидатами на посади голів ОТГ, так і з кандидатами у депутати територіальних громад. Сьогодні вже мав кілька таких зустрічей з нашими активістами. З гордістю можу стверджувати, що у перших трьох «Батьківщина» впевнено перемогла. З-поміж кандидатів у депутати, які балотувалися до ОТГ і висувалися від політичних партій, майже тридцять відсотків тих, хто врешті стали депутатами, це  представники «Батьківщини». 

1


КОМЕНТАРІ (1)

БЮТ зляглася з ПР! Ганьба! що цього косоглазого привело в  Че??? долари Фірташа???

avatar

митець

30 листопада 2017 06:30