'Нельзя… зривати радянську символіку із братських могил': закон про Деколонізацію проігнорували 42 'слуги', Тимошенко та Порошенко

"Нельзя… зривати радянську символіку із братських могил": закон про Деколонізацію проігнорували 42 "слуги", Тимошенко та Порошенко

23.03.2023, 18:55

21 березня народні депутати ухвалили надзвичайно важливий закон про деколонізацію географічних назв в Україні та очищення країни від наслідків російської імперської політики.

 Розгляд законопроєкту вкотре намагався заблокувати нардеп "слуг" Максим Бужанський, який казав, що "нельзя… зривати радянську символіку із братських могил".

 Група ПЗЖМ, до якої увійшли депутати із забороненої ОПЗЖ, не дала жодного голосу за законопроєкт в цілому.

 На початку засідання та під час голосування за кадрові призначення у Раді перебувала більшість, а це близько 350 депутатів. Голосів було більш ніж достатньо для розгляду запланованих законопроєктів. Та протягом дня кількість депутатів, які голосували та ухвалювали рішення, зменшувалась. І це, на жаль, відбувається системно.

 Ймовірно, що саме тому першими у порядок денний потрапляють кадрові призначення та важливі, на думку влади, законопроєкти. Але це не означає, що наприкінці списку немає суспільно важливих проєктів. І от для голосування за них часто вже бракує присутніх у залі депутатів.

 Питання змін до держбюджету набрало максимальну кількість голосів у цей день — 325. Проте за деколонізацію частина з них не голосувала, бо пішла із зали, частина була на місці, проте витягнула картку для голосування чи просто проігнорувала:

 "Слуга народу" — 42 депутати;

"Батьківщина" — 6 депутатів, зокрема Юлія Тимошенко;

"ЄС" — 8 депутатів, зокрема Петро Порошенко;

"Голос" — 3 депутати;

"За майбутнє" — 5.

 

Поіменні результати голосування — у  дослідженні  Руху ЧЕСНО.

 

Колаж: https://www.chesno.org/post/5561/

 


  

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1