«Не можемо допустити корупції»: Запаранюк на прохання BukNews прокоментував обшуки на Чернівецькій митниці

«Не можемо допустити корупції»: Запаранюк на прохання BukNews прокоментував обшуки на Чернівецькій митниці

10.02.2023, 20:15

Голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк каже, що не знає, з чим пов’язані обшуки Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань на Чернівецькій митниці.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналіста BukNews після відкриття КПП “Дяківці”.

“Не можу нічого сказати про обшуки, адже я про них почув, їдучи в машині на відкриття КПП “Дяківці”. Наразі я не маю жодної додаткової інформації”, – сказав Руслан Запаранюк.

Також посадовець не зміг сказати, чи очікувати зміни керівництва на Чернівецькій митниці.

“Я не можу це прокоментувати, бо не вповноважений. Такі призначення відбуваються на іншому рівні. Я можу сказати одне, що в такий період ми не можемо допустити жодної корупції з будь-яких провладних ешелонів”, – зазначив посадовець.

Раніше в СБУ повідомили про масштабна спецоперацію і обшуки на Чернівецькій митниці.

У митниці тривають обшуки, серед них - Чернівецька область

 ДОВІДКОВО:

СБУ та ДБР проводять спільні обшуки по всій вертикалі митниці.

СБУ та ДБР у взаємодії з Офісом Генерального прокурора 10 лютого провели масштабну спецоперацію, - йдеться на сторінці Служби в Telegram. 

Відбулися обшуки у Центральному апараті Державної митної служби та Волинській, Львівській, Житомирській, Тернопільській, Чернівецькій, Одеській, Київській, Рівненській і Закарпатській регіональних митницях України.

Встановлено близько 50 суб’єктів господарської діяльності, які допомагали митникам реалізовувати тіньові схеми. Їхня діяльність заблокована. Правоохоронці працюють на окремих ділянках державного кордону України та у пунктах пропуску для припинення незаконної діяльності та ліквідації контрабандних схем.

Після завершення першочергових слідчих дій буде надана більш детальна інформація щодо вчинення корупційних правопорушень працівниками Держмитслужби та діяльності її територіальних органів.

 

 

BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua         
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

 

1