Нав’язлива агітація Бешлея від партії «Рідне місто» на бюджетних роботах в Чернівцях викликала обурення мешканців

Нав’язлива агітація Бешлея від партії «Рідне місто» на бюджетних роботах в Чернівцях викликала обурення мешканців

22.10.2015, 14:00

Кандидат до Чернівецької міської ради від партії «Рідне місто» Володимир Бешлей, який є чинним депутатом міськради, стверджує в агітаційних матеріалах, що зробив дорогу, ремонт якої було сплачено з бюджетних коштів. Зокрема, спостерігач ОПОРИ зафіксував на окрузі № 1, на якому і балотується Володимир Бешлей, агітаційні розтяжки із наступним текстом: «Обіцяв навести порядок – зробив!», «Обіцяв у дворі асфальт – зробив!», «Обіцяв дорогу до «Локомотива» - зробив!» (фото тут). Хоча всі ремонтні роботи були заплановані та профінансовані з бюджетних коштів.

- Задача депутата – це відстоювати інтереси своїх мешканців і зробити так, щоб влада та ресурси працювали на його окрузі, робили життя людей комфортними. Я як депутат, використовуючи свої повноваження, неодноразово звертався у відповідні комунальні служби, щоб вони за 15 років вперше звернули увагу на Калічанку. Мені вдалося це зробити. Там, де я лобіював виділення з бюджету коштів чи виконання своїх функцій комунальними службами, там я і ті розтяжки розмістив. Точніше не я, а люди з власної ініціативи. Ви як ОПОРА вимагаєте щоб депутат звітував, от я і звітую, – коментує Володимир Бешлей.

Кандидат в депутати від партії «Рідне місто» стверджує, що розтяжки висять у дозволених місцях, тобто там, де люди виявили бажання їх розмістити, а він немає можливості їм це заборонити. Також підкреслює, що як депутат має право використовувати комунальні приміщення для звітності. Але забуває, що має таке право лише у тому випадку, якщо звітність про роботу депутата не супроводжується агітацією.

Працівники, які ремонтували дорогу по вул. Узбецька, розповідали спостерігачу ОПОРИ, що коштів, які виділила міська рада не вистачало і тому Володимир Бешлей долучився до фінансування. Сам кандидат в депутати заперечує цю інформацію. Варто зазначити, що ці ж працівники роздавали виборцям візитки Володимира Бешлея.

Тим часом деякі мешканці будинків, на яких розміщені агітаційні матеріали, звернулись до громадської організації «Нова Калічанка», які очолює конкурент Володимира Бешлея на окрузі Іван Гораш, і той викликав міліцію, написав заяву про порушення закону України «Про місцеві вибори».  Агітаційний матеріал був знятий, але на наступний день з’явився знову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Авто-майданівець" Гораш кинув виклик потоку свавілля і брехні Бешлея та чекає його на Калічанці

Відповідно до п. 4 ст. 60 Закону  «Про місцеві вибори», забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

1