'Народ України поставив 12!' Ткаченко дорікнув українському журі за оцінки Польщі й Литві на Євробаченні

"Народ України поставив 12!" Ткаченко дорікнув українському журі за оцінки Польщі й Литві на Євробаченні

15.05.2022, 19:30

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що за оцінку українського журі виконавцям з Польщі та Литви дуже соромно, та запевнив, що перемога України є спільною.

Про це глава МКІП написав у дописі на Фейсбуці.

«Хочу звернутись до наших найближчих друзів у Європі – Польщі й Литви та висловити свою особисту позицію щодо оцінки, яку журі від України надали Польщі та Литві. Ця оцінка в жодному разі не відображає наше реальне відношення до вас, до наших найближчих друзів у Європі», – зазначив Ткаченко.

Він підкреслив, що британці були круті та стали другими на конкурсі, але поставити полякам та литовцям 0 балів – це, за його словами, дуже соромно.

«Народ України вам поставив 12! Ваша підтримка України є неоціненною. Наша вдячність та прихильність до вас – є такою ж. І хоча конкурс не є політичним, то це і не політика – це дружба, це спільні цінності, це всебічна підтримка у всіх сферах. І сподіваюсь, що це все на довгі-довгі роки. Дорогі польський та литовський народи, ми вам безмежно вдячні, наша перемога – спільна. Як у Євробаченні, так і та, яка буде над ворогом», – наголосив міністр.

Нагадаємо,  у суботу, 14 травня, в італійському Турині пройшов великий фінал пісенного конкурсу Євробачення-2022. Переможцем оголошено фольрок-гурт з України Kalush Orchestra

У фіналі виступали 25 учасників – по 10 за результатами двох півфіналів і ще 5 – від країн-засновниць Євробачення та спонсорів (Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція).

Фінал відкрився виступом представника Чехії – гурту We Are Domi, а завершився піснею виконавця Stefan із Естонії. 

Представники України гурт Kalush Orchestra виступали 12-ми після того, як пройшли до фіналу за результатами першого півфіналу.

Українці здобули 631 бал – 192 від журі та 439 від глядачів.

Україна вже двічі перемагала на пісенному конкурсі «Євробачення». Вперше перемогу для України здобула Руслана (Руслана Лижичко) з піснею «Дикі танці» у 2004 році. Після цього у 2016 році перемогла українська співачка Джамала з піснею «1944».

Kalush Orchestra – сайд-проєкт реп-гурту Kalush. У цьому проєкті використані українські фольклорні мотиви. Для Євробачення-2022 музиканти підготували пісню “Стефанія”.



Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
 
1