Нардепів хочуть змусити читати 'Отче наш'

Нардепів хочуть змусити читати "Отче наш"

14.07.2017, 12:47

У мережі розгорівся ажіотаж через новий законопроект, який передбачає читання молитви «Отче наш» нардепами одразу після відкриття пленарного засідання у Верховній Раді.

Серед ініціаторів проекту - Оксана Білозір, Павло Унгурян, Юрій Мірошниченко, Андрій Шипко та інші. Законопроект розміщено у рубриці «Державне будівництво».

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Отче наш" – єдине, що залишилося від часів Ісуса Христа

«Ну нарешті потрібний законопроект, не ці ваші реформи прокляті», пише "Обозреватель".

Господи помилуй, у Раді хочуть читати молитви!  Молитви. У Раді. Краще б екзорцистів визвали, - коментує ініціативу Люба Петренко

"Це не Феліні та не Кустуріца, це - засідання Верховної Ради (с) - додає Mikhail Logvinenko.

Так небожители, ведь - іронізує Ирина Пилипенко.

Депутатка Білозір і компанія хоче починати засідання Ради з "Отче наш". А давайте ще "Богородице-діво", "Вірую" , "Царе небесний", а за кожен гріх депутат має все засідання у кутку під колоною читати вголос і на швидкість Псалми. А пані депутатка нехай контрольнює виконня. Вкрав мільйон - йди читай. - пише Serhii Barbu.

Колаж Вадима Пелеха:

Світлина від Вадима Пелеха.

Світлина від Люби Петренко.

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

      КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

 Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

 

Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Стаття 35. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.

 

                     КРИМІНАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

Стаття 161. Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками

 

1. Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, інвалідності, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками -

караються штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

2. Ті самі дії, поєднані з насильством, обманом чи погрозами, а також вчинені службовою особою, -

 

караються штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54    [email protected]

avatar

14 липня 2017 21:57