На збільшення зарплат посадовцям області кошти є, а на ангіограф Бурбак знову проситиме у Гройсмана

На збільшення зарплат посадовцям області кошти є, а на ангіограф Бурбак знову проситиме у Гройсмана

30.08.2017, 11:50

Народний депутат України Максим Бурбак повідомив журналістам, що Чернівці наразі останній обласний центр України, де досі немає комунального ангіографічного обладнання.

Про це повідомляє кореспондент BukNews.

- Днями ми спілкувалися з головою Чернівецької ОДА паном Фищуком про ангіографічне обладнання, - розповів Максим Бурбак. - Пригадуєте, під час візиту прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана до Чернівецької області він пообіцяв, що уряд  виділить половину коштів для закупівлі сучасного ангіографа? Гроші давно на рахунку! Половина суми. Тепер виявляється, що  в області немає другої необхідної половини. Ну, такі ми бідні, що не можемо обійтися без державних дотацій. На створення нових департаментів, збільшення зарплат посадовцям Чернівецької обласної ради кошти є, а на ангіограф немає. Зробити собі зарплати 38, 25 тисяч гривень можна, а знайти потрібну суму на ангіограф ні, - зіронізував Бурбак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник голови Чернівецької обласної ради отримує 38 тис грн на місяць (+заробітні плати ТОП-ів в Україні)

- Звернуся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, щоб із траншу у 12 мільйонів гривень,  який через бездіяльність Чернівецької міської ради повернувся назад, частину використали для придбання нового сучасного ангіографічного обладнання. Відтак прилад безкоштовно використовуватимуть для потреб буковинців. І перебуватиме він у комунальній, а не приватній власності, як зараз. Чернівецька область – це останній обласний центр в Україні, який не має  такого приладу у комунальній власності, - розповів Максим Бурбак.  

ДОВІДКОВО:

Підготовлений обласною державною адміністрацією проект обласного бюджету Чернівецької області на 2017 рік  22 грудня 2016 року був підтриманий депутатами обласної ради. Цього року на виконання вимог Бюджетного кодексу України бюджет сформовано із застосуванням програмно-цільового методу бюджетування. Вперше, у 2017 році області передбачено додаткову дотацію з державного бюджету місцевим бюджетам фінансування переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я в сумі 103,2 млн.грн. та придбання ангіографічного обладнання – 3,5 млн.грн.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв у Чернівцях відкриття кардіосудинного центру. Про це він заявив 13.12.2016 року під час зустрічі з викладацьким і студентським складом БДМУ, яка відбувається у палаці "Академічний".  Зокрема глава уряду сказав, що в бюджеті на 2017 рік Кабмін заклав кошти на створення таких закладів в Україні. За словами прем'єр-міністра, Чернівці одні з перших в Україні отримають таку медичну установу. 

1